Unge Venstre-folk gør klar til valg

Venstre-løver vil blandt andet åbne op for, at flere udlændinge kan komme til Danmark og arbejde.

Venstre trænger til foryngelse. Otte af partiets folketingspolitikere og -kandidater - samlet i et nyt, landsdækkende netværk - skyder nu valgkampen i gang med forslag til at forny flere punkter i partiprogrammet, skriver Jyllands-Posten.

»Vi er mellem 22 og 34 år, ser på verden med yngre øjne og er mere åbne over for indvandring. I princippet burde alle, der kan forsørge sig selv, være velkomne i Danmark,« siger folketingsmedlem og kultur- og medieordfører Ellen Trane Nørby (V).

Ønsket om mere åbne grænser er netværkets mest kontroversielle forslag. Regionsråds- og kommunalbestyrelsesmedlem Sophie Løhde (V) fremhæver også de praktiske fordele:

»Hvis vi ude i kommuner og regioner skal løse manglen på arbejdskraft, handler det om at tiltrække f.eks. social- og sundhedshjælpere. De kan ikke komme ind i landet med den nuværende indtægtsgrænse på 450.000 kroner i årsindkomst. Det er mange af de personalegrupper, som vi mangler mest, ikke i nærheden af,« siger hun til Jyllands-Posten.

Det unge netværk, som er opstået med sommerens rygter om et snarligt folketingsvalg, ønsker som alternativ til helt fri indvandring som minimum, at indtægtsgrænsen sænkes fra 450.000 til 300.000 kr.

De unge, som tæller V-politikere fra de fleste storkredse, understreger, at de ikke er oprørere i stil med de Venstre-folk, som for et par år siden under stor tumult formulerede 10 liberale teser.

»Bare fordi nogle af tese-folkene bar sig uheldigt ad, er det ikke ensbetydende med, at al fri debat er stoppet i vores parti«, siger Ellen Trane Nørby.

Kilde: Jyllands-Posten