Unge strømmer til skandaleramt drukferie

Der skal nok blive mange danske unge i omstridte Sunny Beach i Bulgarien til sommer. Sidste års skrækhistorier har ikke skræmt de unge væk.

Sidste år blev Sunny Beach i Bulgarien berygtet for druk, vold og voldtægter. Men det har tilsyneladende ikke skræmt danske unge væk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Astrup / Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Overfald, voldtægter og en 17-årig dreng, der døde efter en
pub­crawl, skræmmer ikke danske unge.

De fire store firmaer, der arrangerer ungdomsrejser til det omstridte Sunny Beach i Bulgarien, melder alle om livligt salg. Ingen kan mærke en nedgang i forhold til sidste år. Det viser en rundringning, som metroXpress har foretaget.

»Vi har allerede solgt to tredjedele af alle vores rejser til Sunny Beach. Jeg havde forventet et dårligere salg, men det virker slet ikke, som om der har været dårlige nyheder. Sidste års nyheder fylder ikke så meget, som man skulle tro,« siger Frank Jensen, som er direktør i Uptours til metroXpress.

Direktøren regner med, at alle 1.350 rejser til Sunny Beach snart er solgt. Samme melding kommer fra Dansk Ungdomsferie ApS, Ung Rejs A/S og Viby Ungdomsrejser A/S. Ung Rejs satser i år 'benhårdt' på Sunny Beach i stedet for det mere 'familie-agtige' Golden Sands i Bulgarien.

»Vi ligger rigtig godt i svinget allerede. De unge ved, at der er mange gode oplevelser i Sunny Beach. Det tiltrækker unge, at der er flere og større diskoteker i Sunny Beach end i Golden Sands,« siger Ung Rejs-direktør John N. Tobiesen, der regner med at sende cirka 4.000 unge af sted til Sunny Beach.

Sociolog og samfundsforsker Johannes Andersen mener, at den dårlige omtale ligefrem kan være god reklame for Sunny Beach.

»Nogle unge bliver trodsige, når man hele tiden viser, hvor voldsomt det er, i medierne. Ungdomskulturen har fået et sted, hvor de kan leve et liv ligesom i tv-showet 'Paradise Hotel'. For voksne kan det virke skrækkeligt, at man har sådan en lystens hule, hvor unge drikker voldsomt, dyrker sex og nogle gange kommer til skade. Men for mange unge er det virkelighedens 'Paradise Hotel',« siger Johannes Andersen til metroXpress.

Cirka 16.000 unge mellem 16 og 26 år tog sidste sommer på ungdomscharterrejse. Omkring 10.000 af dem tog til Sunny Beach og Golden Sands. De tal gentager sig i år.

Kilde: metroXpress