Unge med plader og brædder ville besætte slagtergårde i København

Københavns Politi satte søndag en stopper for et forsøg på at besætte historiske bygninger på Vesterbro.

Baggård i Enghavevej 10, en del af de historiske slagtehuse, er det sidste gamle industribyggeri med tilhørende gårde som er tilbage på den centrale Vesterbro. Området omkring slagtergårdene er privatejet og Københavns Borgerrepræsentation har givet tilladelse til at hele området ryddes for at give plads til nyt boligbyggeri. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Huss
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

14 unge har søndag eftermiddag forsøgt at besætte de historiske slagtergårde på Enghavevej i København.

Bygningerne er fra 1800-tallet og en del af det oprindelige Vesterbro, men blev i fjor af kommunalbestyrelsen dømt til nedrivning til fordel for boligbyggeri i fem etager.

»Vi modtog en anmeldelse fra en borger om, at der var standset en varebil, og at nogle personer slæbte plader og forskallingsbrædder ind til bygningerne, og at der ikke var tale om håndværkere,« fortæller vagtchef Henrik Stormer fra Københavns Politi.

Ifølge vagtchefen var politiet hurtigt på stedet og fik forhindret, at bygningerne blev besat.

»Vi har sigtet fem personer for husfredskrænkelse, og resten er blevet registreret og bortvist fra stedet,« fortæller Henrik Stormer.

Det var kort inden jul, at Københavns Borgerrepræsentation stemte for at rive de historiske bygninger ned. Op mod 10.000 personer havde ellers skrevet under på en opfordring til at bevare bygningerne.

/ritzau/