Unge mænd kørte ræs - 14-årig hårdt kvæstet i benene

Tre vanvidsbilister kræves varetægtsfængslet, efter at en af dem mandag ramte en 14-årig skoledreng.

Foto: Annelene Petersen

En 14-årig dreng, der mandag blev torpederet af en bil i Hadsten, er uden for livsfare. Hans ben er dog hårdt kvæstet.

Bilen, der ramte drengen, kørte tilsyneladende ræs med to andre biler, oplyser Østjyllands Politi.

Alle bilernes førere, tre unge mænd på 18, 20 og 22 år, kræves tirsdag varetægtsfængslet i et grundlovsforhør i Randers.

Påkørslen fandt sted mandag omkring klokken 14.30, da de tre biler kom kørende ad Ellemosevej i Hadsten med "en forholdsvis høj fart".

I forbindelse med en overhaling ramte to af bilerne hinanden, så en af dem hamrede ind i den 14-årige, der stod og ventede på at blive hentet ved Den jydske Haandværkerskole.

Det tilfældige offer blev klemt mellem bilen og nogle store sten, der ligger foran skolen.

- Den 14-årige dreng er indlagt på intensiv afdeling. Han er uden for livsfare, men er hårdt kvæstet i benene, oplyser Østjyllands Politi.

På vejen, hvor ulykken skete, må bilerne maksimalt køre 30 kilometer i timen. Vejen er udstyret med chikaner, og ud over håndværkerskolen ligger der også en børnehave, et gymnasium og en folkeskole.

Endnu er det uklart, nøjagtig hvor hurtigt mændene kørte. En bilinspektør har foretaget undersøgelser på stedet og vil på et senere tidspunkt muligvis kunne udtale sig om bilernes hastighed.

Foreløbigt sigtes de tre unge for at bringe andres liv eller førlighed i fare. Den 22-årige, som ramte drengen, er desuden sigtet for uagtsom legemsbeskadigelse.

Århus Stiftstidende skriver, at den 22-årige ifølge politiet formentlig var påvirket af narko, og at han var blevet frakendt kørekortet i fire år fra juli 2015.

/ritzau/