Unge læger rammes af skattesmæk

Mindst 1.300 unge læger får en kedelig hilsen fra skattefar, fordi regionerne har overset en ny regel om embedsboliger. Arbejdsgiverne afviser at betale skattesmækket.

Mindst 1.300 unge læger får ifølge metroxpress et skattesmæk, fordi hverken de eller regionerne har været opmærksomme på, at reglerne for beskatning af medarbejderboliger er blevet ændret.

Yngre læger har i mange år haft det privilegium at kunne leje en bolig af regionerne væsentlig under markedsprisen. Men siden 1. januar 2013 er man blevet beskattet af prisforskellen mellem de billigere medarbejderboliger og den reelle markedsværdi.

Det er dog først i år, læger og regioner er blevet opmærksomme på den nye regel, og det går blandet andet ud over lægestuderende Karina Warning, der nu beskattes af 102.000 kroner.

»Jeg er ikke vred over, at loven er ændret, men jeg er vred over, at vi ikke er blevet informeret, for regionerne har pligt til straks at oplyse om ændringer i lejeforholdene. De fralægger sig ethvert ansvar. De lader unge kommende speciallæger stå alene med en kæmpe uvarslet regning. Så jeg føler mig pisset på af min arbejdsgiver,« siger Karina Warning, der er ved at uddanne sig inden for sit speciale i Region Syddanmark, til metroxpress.

Jens Elkjær, sundhedsdirektør i Region Syddanmark, beklager sagen.

»Vi synes, det er rigtig ærgerligt, at ingen af regionerne har været opmærksomme på, at de skulle indberette den merværdi,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Han gør det samtidig klart, at de læger, der rammes af skattesmæk, ingen økonomisk hjælp får fra regionerne.

»Vi må ikke bruge offentlige midler til at betale folks skat med. Vi har ikke hjemmel til at kompensere lægerne, fordi de skal betale skat af et gode, de har fået, som var mere værd end det, de har betalt for,« siger sundhedsdirektøren.