Unge kvinder kæmpede for at redde myrdet 19-årig

»Han skulle ikke føle sig alene, så vi holdt hans hånd på skift, og jeg kyssede ham på kinden og aede ham og fortalte, at ambulancen var på vej,« fortæller en af de kvinder, der var på stedet.

Høje Taastrup Station søndag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Astrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To unge kvinder forsøgte lørdag aften forgæves at redde en 19-årig mands liv på Høje Taastrup Station ved København.

De to kvinder var tilfældigvis til stede på stationen, da et slagsmål brød ud mellem to grupper unge mænd. Efter sammenstødet lå den 19-årige stærkt blødende tilbage på de kolde fliser.

- Han havde et meget stort åbent sår i halsen, og hovedpulsåren var ramt. Den hang ud af såret, og der var blod overalt. Jeg smed alt, hvad jeg havde på mig, gik ned på knæ og bad min veninde om at tage sit halstørklæde af og presse det hårdt mod halsen, fortæller den 29-årige R.G. til BT.

Som sosu-assistent kunne hun førstehjælp, og derfor overtog hun og den ti år yngre veninde N.B. plejen af den unge mand fra en anden tililende.

- Han var vågen og klar i hovedet de første minutter, men han rystede og var enormt bange. Han vidste godt, at den var gal, og det kunne jeg også se. Når hovedpulsåren er revet helt over, er der ikke så meget, man kan gøre. Men der var ingen grund til at skræmme ham mere, end han allerede var, så jeg forholdt mig helt rolig. Han skulle ikke føle sig alene, så vi holdt hans hånd på skift, og jeg kyssede ham på kinden og aede ham og fortalte, at ambulancen var på vej, og at det hele nok skulle gå, fortæller den 29-årige.

BT kender både hendes og venindens identitet, men da de senere kan komme til at fungere som vidner i en drabssag, er deres navne udeladt.

Trods de dystre udsigter forsøgte de to unge kvinder stædigt standse blødningen ved at presse halstørklædet hårdt mod den 19-åriges hals og hæve hans overkrop fra jorden, så såret kom over hjertet. Allerede efter få minutter var blodtabet dog så stort, at han mistede bevidstheden.

- Han blev mere og mere blå, og pludselig holdt han op med at trække vejret. Så fik vi ham hurtigt lagt ned igen, og jeg begyndte at give hjertemassage. Efter ti tryk, hev han pludselig efter luft igen, så jeg fortsatte, mens min veninde holdt trykket på halsen. Det var ekstremt hektisk, og de syv minutter, der gik, inden ambulancen var fremme, virkede som en evighed. Jeg var virkelig vred bagefter, fordi jeg følte, at de havde været meget længe undervejs, fortæller R.G.

Kort efter døde den 19-årige mand. Skaden på pulsåren var så stor og blodtabet så omfattende, at han ikke stod til at redde.

Da BT talte med R.G. søndag eftermiddag, var hun stadig chokeret over oplevelsen mindre end et døgn tidligere.

- Jeg kan stadig mærke adrenalinen, der suser rundt i kroppen. Jeg ryster, og jeg kan slet ikke sidde stille. Jeg ser meget i mit arbejde i blandt andet hjemmeplejen, men det her var så voldsomt. Det er sådan noget, der ellers kun foregår i nyhederne, og jeg håber aldrig, jeg skal opleve noget lignende, siger hun.

En 16-årig mand blev også såret ved slagsmålet på Høje Taastrup Station. Han ringede 112 og var kortvarigt indlagt på Rigshospitalet, men er nu udskrevet, oplyser politiet.

To mænd er anholdt i forbindelse med sagen.