Unge handler ulovlige våben på Facebook

Handel med ulovlige våben foregår helt åbenlyst i mindst to danske Facebook-grupper, skriver metroxpress.

Arkiv. Fold sammen
Læs mere
Foto: SVEND ÅGE MORTENSEN

Der foregår åbenlys handel med ulovlige våben i mindst to danske Facebook-grupper, skriver metroxpress.

Den ene gruppe har mere end 1.000 medlemmer, primært unge mænd, og forhandler forskellige stik- og slagvåben, peberspray, strømpistoler. Flere spørger i gruppen til muligheden for at købe skydevåben.

Ifølge tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen kan våbnene bruges til terror:

»Siden knivmordet på Theo Van Gogh i Holland og senest i Paris har vi set terrorangreb med lettilgængelige håndvåben. Derfor kan disse våben, I fortæller om, sagtens bruges til terroraktioner. Man skal dog samtidig være opmærksom på, at våbensalg ikke er ensbetydende med risikoen for terror. Våben kan bruges til alle mulige former for kriminalitet,« siger han til metroxpress.

PET vil ikke over for avisen kommentere, om man har et særligt fokus på de våbengrupper, som her beskrives. Efterretningstjenesten fortæller blot, at man holder et vågent øje med sociale medier i forbindelse med radikalisering.

Heller ikke hos flere danske politiinstanser, som metroxpress gentagne gange har rettet henvendelse til, har det været muligt at få svar på, om ordensmagten kender til grupperne.

Det håber retsordfører Trine Bramsen (S) dog, at de gør:

»Når der foregår noget ulovligt som det her, skal det anmeldes og efterforskes. Jeg har derfor en klar forventning om, at politiet ser på det med stor alvor og bruger de fornødne efterforskningsressourcer på det,« siger hun og understreger, at der må kigges på lovgivningen i forbindelse med denne type handel og kommunikation på Facebook, hvis det viser sig, at der er nogle huller i forhold til retsforfølgelsen.

BNB