Unge fyre vil forkæles af rige kvinder og mænd

Flere tusinde unge mænd har en profil på hjemmesiden Sugardaters.dk, hvor de efterspørger velhavende kvinder og mænd, som de kan date for gaver.

Modelfoto: Iris Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En date for en dyr taske, en fed ferie eller en lækker middag. Sådan en handel kan unge kvinder og fyre slå af med rige, ældre mænd og damer på hjemmesiden Sugardaters.dk.

Fænomenet sugardating har særligt tiltrukket unge kvinder - såkaldte sugarbabes. Men nye tal, som P1 Dokumentar har fået indsigt i, viser, at også de yngre fyre, som går under kategorien boytoys, har fået smag for den særlige datingform.

Sugardaters.dk har i dag mere end 34.000 brugere, hvoraf 6.500 er boytoys-profiler. Det vil altså sige yngre fyre, der leder efter en ældre kvinde eller mand, som vil forkæle den unge fyr, hvis han vil med på date. Det skriver dr.dk.

Det afspejler blandt andet, at vi for længst har gjort op med den klassiske forståelse af mande- og kvinderollen, forklarer lektor og kønsforsker ved RUC, Christian Groes.

»Det er efterhånden en ret udbredt fantasi blandt mænd, at de gerne vil have sig en sugarmama. Det skyldes blandt andet, at der er sket et opbrud i kønsnormerne. I dag er vi langt ude over, at det er mandens rolle at være forsørger,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

De fleste boytoys søger en kvinde, mens 15 procent søger en sugardaddy. At mænd åbenlyst på nettet søger at date andre mænd for gaver skyldes ifølge Christian Groes, at sådanne forhold har eksisteret i mange år.

»Trækkerdrengskulturen, om man så må sige, går langt tilbage i historien, og der har ofte været tale om relationer, som ikke var decideret prostitution, men i højere grad en form for gråzone. Den type relationer mellem mænd har en længere historie, end den man kender blandt heteroseksuelle,« siger han.

Inden for den seneste måned har 1.756 nye brugere ifølge dr.dk oprettet en profil på Sugardaters.dk. 301 af dem er boytoys.