Unge er dårligst til at kontakte deres læge på nettet

På trods af de mange muligheder for at komme i kontakt med lægen via nettet, er der ganske få unge, der benytter sig af dem. Til gengæld er ældre over 70 år bedre til at gå til lægen via computeren.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De seneste år er der kommet mange nye digitale muligheder, når man vil i kontakt med sin læge for at få fornyet en recept, bestille tid eller have svar på spørgsmål eller prøver. Det er bare de færreste, der benytter sig af det, skriver Politiken.

En undersøgelse foretaget af Epinion for De Praktiserende Lægers Organisation (PLO) og Danske Regioner viser, at det især er de unge mellem 18 og 39, som sjældent benytter sig af muligheden for at kontakte deres læge via nettet. Ifølge undersøgelsen har knap to ud af tre fornyet en recept online, halvdelen har aldrig brugt lægens e-mail-system, og hver tredje har aldrig bestilt en tid over nettet.

Ifølge formand for PLO, Christian Freitag, er der ellers mange fordele ved at kontakte sin læge via nettet.

»Dels er der en stor del af de spørgsmål, de unge typisk stiller, som vi kan besvare via mail. For eksempel spørgsmål om kropslige forandringer, som mange i 20erne oplever. I modsætning til ældre, der oftest bliver bedt om at møde op, når de har skrevet en mail, fordi deres symptomer skal tilses,« siger Christian Freitag til Politiken.

Undersøgelsen viser, at de ældre er langt bedre til at benytte de digitale muligheder. Blandt gruppen over 70 år er syv ud af 10 patienter klar over, at de kan forny deres recept online, og fire ud af 10 gør det ofte, skriver Politiken.