Unge afvises på ingeniøruddannelse

Dansk Industri og Ingeniørforeningen bekymrede over, at ikke alle ingeniørstuderende kan komme ind på Danmarks Tekniske Universitet. Men her afvises kritikken.

Selv om flere vil være ingeniører, er det ikke sikkert, at de kommer ind på studiet. I hvert fald ikke på Danmarks Tekniske Universitet, DTU.

DTU må i år afvise ansøgere på knap halvdelen af uddannelserne. Værksteder og laboratorier kan simpelthen ikke rumme flere studerende.

Det bekymrer Dansk Industri (DI), der sammen med blandt andre Ingeniørforeningen har været med i en storstilet kampagne for at få flere unge til at blive ingeniører.

- Når de unges interesse ikke umiddelbart kan honoreres hos en af landets største udbydere af ingeniøruddannelser, betyder det, at vores kampagne ikke får den effekt, vi havde håbet på, og det er meget ærgerligt, siger Sarah Gade Hansen, konsulent i Dansk Industri.

Rektor for DTU, Lars Pallesen, afviser kritikken.

- Dansk Industri burde hellere glæde sig over den store søgning til uddannelserne. Vi uddanner langt flere end for bare fem-ti år siden, siger han.

/ritzau/