Unge afviser Stevnsgade Skole som nyt ungdomshus

De unge i ungdomshuset på Jagtvej 69 i København vil ikke have, at Københavns Kommune sælger Stevnsgade Skole til nyt ungdomshus - bygningerne skal overdrages.

Udsigten til, at den tidligere Stevnsgade Skole på Nørrebro i København får en fremtid som nyt ungdomshus er nu i særdeleshed usikker, efter at de unge i ungdomshuset på Jagtvej 69 lørdag eftermiddag sagde nej.

Bygningerne er der sådan ser ikke noget i vejen med, heller ikke deres placering fejler noget. Men de unge vil ikke være med til, at Københavns Kommune sælger bygningerne, for at de unge kan indrette et nyt ungdomshus.

- Det er uhørt, skriver Jan fra husets pressegruppe i en pressemeddelelse.

- Politikernes engagement i konflikten er ikke blevet til mere, end at overborgmesteren allernådigst har tilbudt, at fonden må købe en tom kommunal bygning, uden at politikerne sætter sig i vejen. Det er ikke bygningen i sig selv, der er problemet. Men hvis retten til et ungdomshus reduceres til et spørgsmål om købekraft, så har 25 års kamp for ungdomshusbevægelsen været forgæves, hedder det i pressemeddelelsen.

/ritzau/