Unge afviser Stevnsgade Skole som nyt ungdomshus

De unge i Ungdomshuset på Jagtvej 69 i København afviser at købe Stevnsgade Skole til nyt ungdomshus - bygningerne skal overdrages.

Udsigten til, at den tidligere Stevnsgade Skole på Nørrebro i København får en fremtid som nyt ungdomshus er nu i særdeleshed usikker, efter at de unge i ungdomshuset på Jagtvej 69 lørdag eftermiddag sagde nej.

Bygningerne er der sådan set ikke noget i vejen med, heller ikke deres placering fejler noget. Men de unge vil ikke være med til, at Københavns Kommune sælger bygningerne, for at de unge kan indrette et nyt ungdomshus, skriver Jan fra husets pressegruppe i en pressemeddelelse.

- Hvis retten til et ungdomshus reduceres til et spørgsmål om købekraft, så har 25 års kamp for ungdomshusbevægelsen været forgæves, hedder det i pressemeddelelsen.

SF ser Ungdomshusets udmelding som, at de unge nu for første gang er indstillet på at forlade Jagtvej 69 på fredelig vis.

- Det er en hel ny situation og betyder, at vi har et forhandlingsgrundlag at arbejde videre med, siger Ninna Thomsen, ordfører for SF i Københavns Borgerrepræsentation.

/ritzau/