Ungdomshusets nytårstale

Godaften røvhuller

Året 2007 står i døren, men så kommer det heller ikke længere, for vi har forskanset os. Vi har ikke bedt om 2007, og vi er aldrig blevet hørt. Det er den magtens arrogance, man konstant byder os. Er det så underligt, at vi har sten i hænderne?

Vi vil gå langt for at sikre, at også de unge, der kommer efter os, får muligheden for at komme ind i Ungdomshuset og for første gang nogensinde føle sig velkommen. Her er den åbne dør og rummelighed, vi ikke finder andre steder. Fader Ruth vil også få en varm velkomst.

Støtte og solidaritet vælter ind fra hele verden, og vi har svært ved at skaffe sorte styrthjelme til alle. Der er som sædvanlig ingen hjælp at hente hos kommunen, som bare lader stå til.

Politikerne er ikke for fine til at tage imod en gratis opera, men når vi tilbyder København en af verdens fineste scener for politisk vold og høj musik, så passer det ikke herskabet.

Flere end 700 har været anholdt i politiets håbløse forsøg på at løse en politisk konflikt med vold og repression. Det har været top nederen, fordi vi blev hentet i byretten af vores forældre.

Her på årets sidste dag går vores varme tanker derfor til de unge andengenerationsindvandrere rundt om i landet, som sætter ild i containere for derefter at kaste sten efter brandfolkene.

Det er en god sag og i har vores støtte og sympati.