Ungdomshuset vil makulere valgkort og smadre valgplakater: »Vi vil tæske dem!«

I forbindelse med kommunalvalget inviterer gruppen Party Rebels til »Valgtæsk #kv17« i Ungdomshuset. Et arrangement, hvor der opfordres til at komme og få makuleret sit valgkort samt at smadre valgplakater. Det er både langt ude og fuldstændig uacceptabelt, mener politiker.

Demonstration i forbindelse med 10 års jubilæum for nedrivningen af Jagtvej 69. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sarah Christine Nørgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er tilføjet ændringer til artiklen i bunden.

»Vi gider ikke fejre de politikere, der i minutiøse detaljer skal ruinere vores lokalsamfund de næste fire år. Vi vil tæske dem!«

Sådan lyder det i en offentlig invitation på Facebook, hvor gruppen Party Rebels inviterer til »Valgtæsk #kv17«-arrangement i Ungdomshuset i forbindelse med kommunalvalget den 21. november 2017.

I invitationen opfordrer gruppen til, at man møder op og får makuleret sit valgkort, samt at man medbringer valgplakater af de politikere, man hader allermest. Så vil de til gengæld stå for rundboldbat, golfkøller, dartpile og »andre kreative måder, vi kan tæske dem på!«.

Et sådant arrangement er fuldstændig langt ude og helt uacceptabelt i et demokratisk samfund, mener Caroline Stage, der er kandidat for Venstre i København.

»Det er langt ude og fuldstændig uacceptabelt. Det er et demokratisk problem, når man fra Ungdomshuset side opfordrer til både at makulere valgmateriale, men også at lave hærværk på valgplakater og tæske politikere. Det synes jeg, er en meget underlig opførsel fra et hus, der modtager offentlige midler,« siger hun.

Hun har svært ved at se hverken ironien eller det sjove i arrangementet.

»Jeg synes ikke, det er særlig sjovt. Der er ikke noget sjovt i at medbringe plakater for at begå hærværk mod dem. De har før vist, at de har voldelige tendenser, men jeg vil da håbe, de mener det i sjov,« siger hun.

Caroline Stage mener ikke, Ungdomshuset, der lægger lokaler til arrangementet, bør modtage statsstøtte. Arrangementet har kun gjort denne holdning stærkere.

»Ungdomshuset viser igen og igen, at de går imod de demokratiske kræfter og kæmper imod det samfund, vi andre forsøger at skabe. På et eller andet tidspunkt må vi bare sige, at nok er nok. Vi skal ikke bruge kommunale midler på et hus, der bliver ved med at bekæmpe systemet,« slår hun fast.

Tidligere i år fik Caroline Stage stjålet og ødelagt et stort antal valgplakater. Også dengang mente hun, at det var udtryk for et angreb på demokratiet.

Ifølge Charlotte Lund, der er kandidat for Enhedslisten i København, er arrangementet blot udtryk for en demokratisk rettighed.

»Det er et budskab om, at de ikke er glade for det nuværende system. Det er jo sådan set også en demokratisk berettiget udmelding,« siger hun.

Er det ikke problematisk, at de opfordrer til at smadre valgplakater?

»Der er jo forskel på at smadre billeder af politikere og så at smadre dem i virkeligheden. Jeg kan på ingen måde bakke op om vold mod mennesker eller hærværk på plakater, men at man slår på et billede, er en demokratisk ret, man har,« siger hun.

Hun slår dog fast, at hun og Enhedslisten til enhver tid vil opfordre alle til at bruge deres stemme og lade valgplakater hænge.

»Hvis du ikke gør oprør, kan du ikke brokke dig,« lyder det slutteligt i invitationen fra Party Rebels.

Det har desværre ikke været mulige at få en kommentar fra Ungdomshuset, der lægger lokaler til arrangementet.

I en tidligere version af artiklen kan det fremstå som om, det er Ungdomshuset, der arrangerer begivenhenden. Det er dog gruppen Party Rebels, der arrangerer begivenheden, som afholdes i Ungdomshusets lokaler. Vi skal beklage eventuelle misforståelser.