Ungdomsfængsel oversvømmet af vikarer: Udgør sikkerhedstrussel for borgere og indsatte

Forstanderen forklarer, at man har svært ved at skaffe personale på institutionen for anbragte eller varetægtsfængslede unge.

Politiken har tidligere beskrevet, hvordan vikarer på institutionen i sommer smuglede stoffer, hash og mobiltelefoner ind til de mindreårige varetægtsfængslede drenge. (ARKIVFOTO) Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et stort forbrug af vikarer i et kritiseret ungdomsfængsel udgør en sikkerhedstrussel for borgerne og de indsatte unge, lyder kritikken i dokumenter fra Socialtilsyn Øst, Politiken har fået indsigt i.

Der er tale om den sikrede institution Bakkegården med 15 anbragte eller varetægtsfængslede unge, hvor man i 2021 brugte 66.790 vikartimer, hvilket er en overskridelse på 468 procent i forhold til budgettet.

»Tilbuddets forbrug af ikkefastansatte medarbejdere og lave andel af medarbejdere med relevant pædagogisk uddannelse udgør en risiko for borgerne og de unges udvikling og trivsel,« lød det før jul i en skrivelse fra tilsynet til Bakkegården.

Bakkegårdens forstander, Bente Kermenoglou, siger, at institutionen har problemer med at tiltrække personale.

»Det er ikke, fordi vi ikke ønsker at have fast personale. For hvis vi ikke ønsker at have fast personale, ville vi ikke opslå stillinger og gøre alle mulige tiltag for at få faste medarbejdere,« siger hun til Politiken.

Politiken har tidligere beskrevet, hvordan vikarer på institutionen i sommer smuglede stoffer, hash og mobiltelefoner ind til de mindreårige varetægtsfængslede drenge.