Ungdoms-demo forløb fredeligt

Rydningen af Ungdomshuset for fem år siden markeret i København

På femårsdagen for Ungdomshusets rydning arrangerede det nye ungdomshus på Dortheavej demonstration. Demonstrationen gik fra Dortheavej og sluttede i Folkets park. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andreas Beck
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Torsdagens demonstration i København, der markerede femårsdagen for rydningen af ungdomshuset på Jagtvej 69 er forløbet fredeligt.

- Det hele forløber fredeligt. Jeg har set mere ballade til en børnefødselsdag, lyder det fra bt.dks reporter på stedet. Han fortæller, at der blev lavet grafitti på muren ind til Assistens Kirkegård og smidt en smule fyrværkeri undervejs, men at det hele ellers forløb i god ro og orden.

Københavns Politi vurderer, at der deltog cirka 1.000 aktivister og ungdomshussympatisører i demonstrationen, der gik fra det nye ungdomshus på Dortheavej til byggetomten Jagtvej 69, hvor det gamle ungdomshus lå, og derfra videre til Folkets Park.

- Der er blevet tændt nogle bål og kastet med et par flasker og nogle kanonslag, men ellers er demonstrationen foregået i ro og mag. Det har ikke været så voldsomt som tidligere demonstrationer, siger vagtchef ved Københavns Politi, John Hansen.

Politiet holdt sig på passende afstand af demonstrationen. Med undtagelse af en forankørende mandskabsvogn og nogle motorcykelbetjente til at afspærre trafikken, var politiet ikke synligt. B.T.s udsendte så dog flere mandskabsvogne holde diskret i sidegaderne, klar til at udføre en knibetangsmanøvre, hvis det blev nødvendigt.

Mindre ballade i det nye Ungdomshus

Mange af de unge mennesker er sortklædte og den hårde kerne varmede op i gården ved det nye hus på Dortheavej, hvor der var en umiskendelig lugt af cannabis i luften. En lastbil med musik- og højttaleranlæg på ladet blev gjort klar til marchen mod Nørrebro. Før afmarchen gjaldede der en opfordring fra højtalerne på vognen:

- Lad være med at start noget pis og lad være med at finde jer i noget pis.

Flere af de sortklædte demonstranter så dog rødt, da de fik øje på to reklameplakater for Dansk Folkeparti. En gruppe på 12 aktivister trak masker for ansigterne og i løbet af få sekunder blev plakaterne overmalet med spraymaling og revet ned fra væggen. Da optoget nåede den gule mur ved Assistens Kirkegården, fik den også et ordentligt lag grafitti.

Blog: