Ung nordjyde sigtet i sag om deling af 720 kvinders billeder

Det er ikke lykkedes politiet at få adgang til indhold i onlinekatalog med hundredvis af kvinders billeder.

Nordjyllands Politi har igennem længere tid efterforsket en sag, hvor intime billeder af hundredvis af kvinder er blevet lagt op i et såkaldt onlinekatalog. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

En 24-årig mand fra Nordjylland er blevet sigtet i en sag, hvor 720 kvinder og piger har fået delt intime billeder.

Den unge mand fra Aalborg blev anholdt 7. maj sidste år. Han er sigtet for blufærdighedskrænkelse og for uberettiget at have videregivet billederne.

Under en afhøring har han erkendt sin rolle i sagen. Han er fortsat sigtet, men sidder ikke varetægtsfængslet.

Det skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Det krænkende materiale af kvinderne er blevet lagt op i et såkaldt onlinekatalog på internettet uden deres samtykke.

Det er politiets overbevisning, at materialet er kommet i den mistænkte gerningsmands besiddelse via hacking og ulovlig deling.

Sagen har været under efterforskning siden foråret 2018, hvor Nordjyllands Politi modtog en anmeldelse om ulovlige delinger af billeder på nettet.

Kataloget skal være oprettet af en ukendt gerningsmand og indeholder 720 navne, der er listet i alfabetisk rækkefølge samt beskrivelser af indholdet.

I indholdsfortegnelsen lå et skærmprint fra en af kvindernes facebookprofil. Det viste sig, at billedet var uploadet af den 24-årige mand, hvilket fik politiet til at anholde ham.

Det er endnu ikke lykkedes politiet at skaffe sig adgang til selve materialet, men efterforskningen peger i retning af, at det indeholder krænkende materiale.

Politiet vil ikke oplyse, hvilken rolle den 24-årige mand præcist har haft af hensyn til den igangværende efterforskning.

Den langstrakte sag skyldes blandt andet, at myndighederne har arbejdet med at identificere mange af de kvinder, som er blevet underrettet.

De har mulighed for at få en bistandsadvokat i sagen.

»Vi har underrettet 535 af de 585 piger, som hører under sagen hos os. Det er de piger, vi har kunnet identificere,« siger Frank Olsen, der er vicepolitiinspektør i Nordjyllands Politi, til Berlingske.

Han tilføjer, at det ikke har været muligt at identificere de resterende, da de har et for "almindeligt navn" til, at politiet kan være sikre på, at det er de rigtige, der bliver kontaktet.

/ritzau/