Ung mand svømmede efter hjælp i timevis

I flere timer svømmede en dansk mand mod land for at slå alarm, efter at han og fem kammerater kæntrede i det sydlige Norge. Fire savnes fortsat.

Redningsmandskabet i Mandal, der deltog i eftersøgningen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sygehuset i Kristiansand i det sydlige Norge behandler torsdag morgen to danske mænd i tyverne, som onsdag sammen med fire kammerater forulykkede med en båd ud for Mandal. De pårørende er underrettet.

Den ene af mændene svømmede i det kun 15-17 grader varme vand mod land for at slå alarm, mens den anden blev tilbage på et skær.

- Han svømmede i flere timer, før han nåede land og kunne slå alarm. Han er uden for livsfare, men selvfølgelig noget forkommen, siger en talsmand fra Hovedredningssentralen Sør-Norge i Stavanger til Ritzau.

Læs også: Fire danskere savnes efter forlis i Norge

Manden nåede land klokken 23 onsdag aften. På det tidspunkt var der gået ti timer, siden han og hans fem kammerater kæntrede.

Mens han besluttede at svømme efter hjælp, blev hans kammerat på et skær nær ulykkesstedet. Ved at råbe om hjælp lykkedes det ham omkring midnat at blive hørt af redningsmandskabet. Han blev straks bragt til sygehuset, hvor lægerne kunne fastslå, at hans tilstand er stabil.

De fire øvrige mænd savnes fortsat.

/ritzau/