Ung mand mistænkes for tyveri af Pablo - og for drabsforsøg

En 21-årig mand, der er sigtet for tyveri af narkohunden Pablo, er mandag blevet fængslet for drabsforsøg.

Natten til tirsdag blev patruljehunden, Pablo, stjålet fra sit hjem nord for Aarhus.
Læs mere
Fold sammen

En 21-årig mand er ikke alene sigtet for drabsforsøg.

Han er også mistænkt for at stå bag tyveriet af narkohunden Pablo, der to gange inden for kort tid er forsvundet fra sin hundegård i Aarhus.

Tidligere mandag oplyste Syd- og Sønderjyllands Politi, at en 21-årig mand var blevet varetægtsfængslet for at have forsøgt at dræbe en anden mand.

Men nu viser det sig, at den 21-årige også skal have været involveret i det meget omtalte hundetyveri.

»Anholdelsen skete lidt tilfældigt. I vores efterforskning af sagen om narkohunden Pablo fik vi et tip om en adresse i Sabro, hvor de to efterlyste muligvis opholdt sig. Den ene af de anholdte viste sig at være den 21-årige, som Syd- og Sønderjyllands Politi havde efterlyst,« siger vagtchef ved Østjyllands Politi Stig Heidemann til TV Syd.

Efter anholdelsen blev den 21-årige udleveret til Syd- og Sønderjyllands Politi. Her valgte en dommer i Sønderborg mandag eftermiddag at varetægtsfængsle ham i 14 dage for drabsforsøg.

Forbrydelsen fandt ifølge politiet sted onsdag aften på et græsareal i den sønderjyske købstad.

Efter lang tids uenighed med en anden person affyrede den sigtede angiveligt en pistol flere gange mod sit offer. Skuddene ramte dog forbi.

Ud over sigtelsen for forsøg på manddrab venter der i Østjylland en straffesag for tyveriet af Pablo.

»Her hos Østjyllands Politi er han, og endnu en mistænkt, sigtet for tyveri af narkohunden Pablo,« siger vagtchef Stig Heidemann.

Hunden arbejder til daglig som spor- og narkohund i flyvevåbnet. Nærmere bestemt i Karup på det, der kaldes Air Force Training Center.

Pablo blev stjålet to gange i sidste uge. Natten til tirsdag havde tyve stjålet dyret fra en aflåst hundegård i det nordlige Aarhus.

Tirsdag aften havde Østjyllands Politi dog fundet Pablo igen.

Men da hundens ejer kom ud til hundegården torsdag morgen, var der klippet hul i hegnet, og hunden var væk igen.

Da politiet søndag aften ransagede adressen i Sabro, fandt betjentene hunden indespærret bag en låst dør. Hunden havde to store, åbne huller på halsen, idet en chip var blevet fjernet. Dens pels var desuden farvet sort.

De to sigtede i sagen kommer begge fra Sønderborg. Ud over den 21-årige er der tale om en 17-årig dreng.

/ritzau/