Ung mand må syv år bag tremmer for drabsforsøg

Et skud, der ramte en 23-årig i brystet, besiddelse af våben og flugt fra politiet koster en 21-årig mand adskillige år i fængsel, har Retten på Frederiksberg afgjort.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tilbage i marts sidste år blev en 23-årig mand ramt af skud i brystet ved bebyggelsen Gadelandet nær Husum Torv, men overlevede efter en tur på operationsbordet på Bispebjerg Hospital.

Ifølge politiet var det dog gerningsmandens intention, at han skulle dø, og derfor blev den 21-årige mand bag skyderiet kendt skyldig i drabsforsøg fredag.

Ved Retten på Frederiksberg fik han syv års fængsel for drabsforsøget, for besiddelse af pistolen og for at stikke af fra politiet, da betjente forsøgte at anholde ham. Det fortæller anklageren, Louise Pedersen, fra Københavns Politi.

»Der var rejst tiltale for, at han skød to gange, hvoraf et skud ramte. Men han blev kun dømt for skuddet, der ramte, og ikke for det andet. Straffen er udmålt som en fællesstraf, fordi han havde en reststraf på 155 dage fra en tidligere prøveløsladelse,« forklarer hun og tilføjer, at hun krævede, at han blev idømt syv et halvt års fængsel.

»Men jeg er godt tilfreds med dommen,« siger hun.

Den 23-årige kom selv til hospitalet med skudsåret i brystet, og politiet kunne en time efter anmeldelsen fortælle, at han var uden for livsfare.

Politiet forsøgte i efterforskning at finde frem til, om skyderiet var banderelateret, men har ikke kunnet finde beviser for det.

Den 21-årige ankede på stedet sin dom til landsretten på stedet.