Ung mand i koma efter syv meters fald fra Industriens Hus

Læger har lagt en 24-årig mand i kunstigt koma, efter han torsdag morgen blev kvæstet i et forsøg på at bestige Industriens Hus i det indre København.

Industriens Hus i det Indre København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Katrine Emilie Andersen

En ung mand kæmper en alvorlig kamp for sit helbred på Rigshospitalet efter en bizar faldulykke midt i København tidligt torsdag morgen. Det skriver bt.dk.

Manden forsøgte - uvis af hvilken grund - at kravle op i Industriens Hus på H.C. Andsersens Boulevard. Den moderne glasbygning ligger lige ved Københavns Rådhus og Tivoli, og huser blandt andet Dansk Industri.

»En 24-årig mand faldt ned efter, at han havde været oppe at klatre. Han faldt cirka syv meter ned,« fortæller den centrale vagtleder ved Københavns Politi, Karsten Reenberg, til bt.dk.

»Manden blev kørt til Rigshospitalets Traumecenter, hvor han blev lagt i kunstig koma,« fortæller vagtlederen.

Ulykken skete omkring klokken 4.30.

Politiet ved endnu ikke, hvorfor den unge mand kravlede på bygningen, og det er også endnu uklart, hvilke skader han har pådraget sig og hvor alvorlige, de er.

»Det er et tragisk uheld. Det er ikke en person, der arbejder der, og der er ikke foregået noget kriminelt,« siger Karsten Reenberg.

Den 24-årige er angiveligt kravlet op et sted på siden af en bygning i nærheden af nedkørslen til parkeringskælderen. Fra taget forsøgte han at hoppe ned på halvvæg, men i stedet faldt han syv meter ned på jorden.

Vagtlederen kan ikke udtale sig om, hvorvidt den unge mand var påvirket af stoffer eller alkohol, da han begav sig ud på sin farefulde færd.

Det er også uklart, om den 24-årige har været alene eller sammen men kammerater. Han blev fundet af en vagt, som var i bygningen.