Ung mand i bande-T-shirt bliver anholdt i retten

Under grundlovsforhør af seks mænd, som blev anholdt i indsats mod bander, bliver en hætteklædt mand anholdt.

Under grundlovsforhør af seks mænd, som blev anholdt i indsats mod bander, bliver en hætteklædt mand anholdt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe

En ung mand er blevet anholdt i Retten på Frederiksberg onsdag under grundlovsforhøret af seks mænd, som blev anholdt ved en større politiaktion mod bandemiljøet tirsdag.

I retssalen sad den unge sortklædte mand som tilhører på de bageste rækker sammen med mindst seks andre mænd.

Fra tilhørerrækkerne bød mændene de seks anholdte velkommen med hilsner og lavmælte tilråb.

Efter en smule tumult i retssalen blev den hætteklædte mand lagt i håndjern og ført ud af lokalet af flere politibetjente.

Henrik Brix, der er vagtchef ved Københavns Politi, bekræfter at have hørt om anholdelsen. Men han er endnu ikke informeret om, hvad anholdelsen skyldes.

»Jeg har hørt, der har været uorden i retslokalet.«

»Jeg ved, det er nogle tilhørere, der har været inde i retslokalet. Jeg har hørt, at der er en, som er blevet anholdt,« siger Henrik Brix.

Den unge mand bar en sort hættetrøje. Under den kunne en sort T-shirt med de store hvide bogstaver LTF ses. Det står for Loyal To Familia, der er navnet på en bandegruppering.

Den sortklædte mand var mødt op i retten for at følge grundlovsforhøret af seks unge mænd, som blev anholdt under politiets aktion mod bandemiljøet tirsdag.

Yderligere en af tilhørerne blev ført væk af politiet under retsmødet, men det vides endnu ikke med sikkerhed, om også han er blevet anholdt.

I retssalen på Frederiksberg krævede anklageren Tomas Hugger, at retsmødet blev holdt for dobbeltlukkede døre.

Det betyder, at hverken tilhørere eller pressen kan få lov til at høre, hvad de seks unge mænd bliver sigtet for.

»Jeg mener ikke, at sigtelsen bør komme ud på nuværende tidspunkt på grund af sagens karakter og alvor,« lød argumentet fra Tomas Hugger i retssalen.

Anklageren fortalte ligeledes, at der er kommet en hel del nye beviser i sagen. De har været hemmeligholdt indtil nu, men er blevet frigivet onsdag.

»Der er fortsat adskillige gerningsmænd på fri fod,« uddybede han.

Dommeren var enig med anklageren og afgjorde, at der grundet sagens kompleksitet var en årsag til, at dørene skal være dobbeltlukkede under grundlovsforhøret.

Under den koordinerede indsats tirsdag anholdte politiet 17 personer, som skal have en tæt relation til bandemiljøet på Indre Nørrebro i København. Der blev ligeledes ransaget 36 adresser i hele landet.

Politiet har endnu ikke offentligt meldt ud, hvilken bande indsatsen var rettet mod.

/ritzau/