Ung mand fængsles efter selvmordsforsøg med farligt giftstof

En 21-årig mand udløste stor politiaktion i Viborg, efter at han havde forsøgt selvmord med stoffet ricin.

Stoffet ricin er et protein, som produceres af en plante, der kaldes kristpalme eller castorbønne. Fold sammen
Læs mere
Foto: BERND THISSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiet arbejdede tirsdag det meste af dagen på en adresse i Viborg, efter at der blev konstateret et potentielt farligt stof.

En 21-årig mand, der havde taget stoffet med ønske om at begå selvmord, er onsdag i et grundlovsforhør blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Samtidig har Midt- og Vestjyllands Politi fået bekræftet, at det var det ekstremt farlige giftstof ricin, der blev fundet på mandens adresse. Ricin er dobbelt så farligt som kobraslangegift. Der findes ingen modgift.

Manden kontaktede skadestuen mandag aften, efter at han havde indtaget stoffet og fået det dårligt.

Senere blev politiet kontaktet af sundhedsmyndighederne, som tidligt tirsdag morgen rykkede ud til mandens bolig på Kirkebækvej.

Man frygtede, at stoffet kunne være farligt for andre også, og politiet tog derfor ingen chancer og afspærrede området det meste af dagen.

»I starten vidste vi ikke helt, hvad det var, og så tænkte vi 'better safe than sorry',« sagde efterforskningsleder Christian Toftemark fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Manden overlevede og har det ifølge efterforskningslederen godt. Han blev onsdag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Viborg.

Han er sigtet for at have overtrådt straffelovens paragraf 192a, der omhandler at have besiddet, fremstillet eller anvendt eksempelvis særdeles farlige våben eller eksplosiver, der er egnet til at forvolde betydelig skade.

Ifølge Viborg Stifts Folkeblad, der var til stede ved grundlovsforhøret, erkendte han, at han helt tilbage i marts var begyndt at forsøge at fremstille en dødelig gift.

Han understregede, at det kun var til eget brug, fordi han var sikker på, at han på et tidspunkt ville tage sit eget liv.

Det, der ifølge den 21-åriges forklaring skubbede ham ud over kanten, var, at han via sociale medier fandt ud af, at hans ekskæreste havde fundet en ny kæreste, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

/ritzau/