Ung mand erkender dødsulykke med vandscooter

Sagen mod 25-årig er begyndt. Han er tiltalt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

Sagen mod 25-årig er begyndt. Han er tiltalt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Øgendal

En 25-årig mand erkender at have forårsaget to unge amerikanske kvinders død i forbindelse med en ulykke med vandscooter i Københavns havn.

Det meddeler han gennem sin forsvarsadvokat i Københavns Byret mandag formiddag, hvor manden er tiltalt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

»Min klient erkender, at han mistede kontrollen over vandscooteren og derved begik uagtsomt manddrab,« lyder det fra advokat Jane Ranum.

Dødsulykken skete 6. maj i år.

Bestemmelsen om uagtsomt manddrab bliver typisk brugt i forbindelse med trafikdrab.

Den tiltalte er iklædt sort tøj, han har mørkt hår, briller og et tæt skæg. Han sidder roligt på sin plads og småsmiler jævnligt til sine kammerater, som han sidder på anklagebænken med.

Syv andre er nemlig anklaget for have udsat andre for livsfare ved at ræse hensynsløst rundt i havnen med vandscootere.

Alle syv nægter sig skyldige.

Ved ulykken omkom to unge amerikanske kvinder, der studerede i Danmark.

Leah Bell, der kom fra delstaten Louisiana og var indskrevet på college i Californien, blev 18 år. Linsey Malia på 21 var fra delstaten Massachusetts.

Flere vidner har fortalt, hvordan en håndfuld vandscootere fræsede rundt i havnen. Nogle har anslået farten til 30-40 kilometer i timen, andre har talt om 50-60 kilometer i timen.

I havnen må man maksimalt sejle med seks knob - eller 11 kilometer i timen. Det er nødvendigt at have en tilladelse til at føre vandscooter i havnen. Det havde de otte ikke.

En gruppe unge amerikanere var ude at sejle med en lejet båd fra firmaet Go Boat. De blev bange, da en vandscooter sejlede tæt på, har en af de overlevende fortalt.

De bad Linsey Malia, der sad ved rorpinden, om at sejle ind til siden, men så skete ulykken.

De otte sejlede herefter væk. De blev kort tid efter anholdt ved havnen i Brøndby.

/ritzau/