Ung kvinde døde af ecstasy: Politiet udelukker rottegift

Der var ikke rottegift i piller, som i februar kostede 18-årig livet. Det viser retskemisk undersøgelse.

Arkivfoto: En 18-årig kvinde mistede livet i februar, efter at hun havde taget en eller flere ecstasypiller. Pillerne på billedet er fra en anden sag og har ingen direkte forbindelse til teenagerens død. Fold sammen
Læs mere
Foto: Reuters/Stringer/brazil
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Trods tidligere meldinger var der ikke rottegift i den eller de piller med ecstasy, som midt i februar var skyld i en 18-årig kvindes død.

Det har en undersøgelse af pillerne slået fast, oplyser vicepolitiinspektør Lars Bjerregaard fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

»Vi har nu fået svar fra politiets retskemiske afdeling i Odense, som har analyseret de beslaglagte piller. Der er ikke fundet rottegift eller andre former for gift i pillerne«, siger Lars Bjerregaard til Ekstra Bladet.

Den 18-årige kvinde døde 18. februar. Hun kom fra en lille by sydøst for Esbjerg.

Få dage efter dødsfaldet fortalte familien til teenageren, at der var fundet spor af rottegift i pillerne.

»Lægerne på Sydvestjysk Sygehus har fortalt os, at der er fundet spor af rottegift i pillerne. Lægerne har målt rottegiften i de blodprøver, som de tog på Laura«, fortalte forældrene til Ekstra Bladet.

Men det er der altså ikke fundet beviser for ved politiets undersøgelse.

»Af hensyn til familien vil jeg ikke gå nærmere ind i vores konklusioner. Men det sker som bekendt indimellem, at man pludselig dør af at tage ecstasypiller«, siger vicepolitiinspektør Lars Bjerregaard.

»Der er altid en risiko ved indtagelsen af denne form for narko. Indholdet og styrken kan svinge meget fra pille til pille«, siger han til avisen.

Det var angiveligt i forbindelse med en sammenkomst i Bramming, at den unge kvinde indtog de dødelige piller.

Hendes forældre slog efterfølgende alarm, men få timer senere døde teenageren på hospitalet. Hun havde flere gange fået hjertestop og var blevet genoplivet af lægerne.

Da politiet mødte op på adressen i Bramming, hvor den skæbnesvangre fest blev holdt, fandt man flere personer, som også havde indtaget piller.

Ingen af de andre personer var dog blevet dårlige af stofferne.

To mænd på 20 og 22 år blev ifølge Ekstra Bladet anholdt og varetægtsfængslet efter dødsfaldet.

Mændene havde været sammen med den unge kvinde om aftenen.