Undervisningsminister: Der er sket for meget i folkeskolen

Der skal større fokus på kerneopgaverne i folkeskolen, siger minister om forældres tilvalg af privatskoler.

Der er sket for meget i folkeskolen  (Foto: Steffen Ortmann/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Steffen Ortmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I stedet for at fokusere på nye og spændende pædagogiske projekter i skolen skal der langt større fokus på at få eleverne til at trives og gøre dem fagligt dygtige.

Sådan lyder det fra undervisningsminister Merete Riisager (LA), efter at en ny undersøgelse fra Undervisningsministeriet viser, at flere forældre fravælger folkeskolen til fordel for fri- og privatskoler.

- Opgaven er at holde snuden i sporet og koncentrere os om det væsentligste, hvor vi nogle gange godt kan fortabe os i pædagogiske projekter eller ønsker eller visioner, siger ministeren.

Undersøgelsen viser, at de fleste forældre lægger vægt på de samme ting, når de vælger skole - nemlig trivsel, faglighed og gode relationer mellem lærere, elever og forældre.

Derfor er undersøgelsen ifølge ministeren god til at vise, hvad der skal fungere i folkeskolen, hvis forældrene skal vælge den til.

- Der har været for meget både fra Christiansborg og lokalpolitikerne. Vi har været for flittige til hele tiden at skifte kurs, bygge ovenpå og sætte nyt i gang.

- Nu er det vigtigt at få de ting til at fungere, som allerede er der. Det gælder for eksempel bevægelse i undervisningen. Vi skal sørge for, at det kommer til at fungere, i stedet for at blive ved med at opfinde nye ting, siger hun.

/ritzau/