Undersøgelse: Forældre tager fejl af konfirmanders tro

Troen på Gud betyder mere for de unges ønske om at blive konfirmeret, end forældrene tror, viser en ny undersøgelse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Troen på Gud spiller en større rolle for de unge, når de skal konfirmeres, end forældrene tror. Det viser en ny undersøgelse blandt 600 konfirmander og 400 forældre, skriver Kristeligt Dagblad. Således vurderer 41 procent af forældrene, at troen betyder noget for børnenes tilvalg af konfirmation, mens 56 procent af konfirmanderne angiver tro som en vigtig årsag til at blive konfirmeret.

Forældrene tror også, at festen og gaverne betyder mere for konfirmanderne, end det er tilfældet ifølge de unges svar, skriver avisen.

De forskellige opfattelser kan skyldes, at forældrene kun har et begrænset kendskab til børnenes tanker om tro, forklarer sociolog Kirsten Grube fra Center for Ungdomsstudier, der står bag undersøgelsen.

Hun mener, at religiøse emner er en sjælden del af samtalekulturen i de danske børnefamilier.

»Typisk spørger forældrene deres børn, om de vil konfirmeres. Ikke hvorfor. Konfirmationen er et stort spørgsmål for børnene, og de efterspørger mere refleksion sammen med forældrene,« siger Kirsten Grube til Kristeligt Dagblad og henviser til, at to ud af tre konfirmander i undersøgelsen sjældent eller aldrig taler om religiøse emner med deres forældre.