Undersøgelse efter dødsbrand: Plejehjem overholdt ikke kravene

Tre kvinder mistede livet, da der opstod brand på et plejehjem i Allingåbro 3. august. Nu viser en undersøgelse, at plejehjemmet ikke levede op til kravene.

To ældre kvinder har mistet livet, og tre andre er kommet til skade efter kraftig brand i Plejecenter Farsøhthus i Allingåbro, fredag den 3. august 2018. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bo Amstrup

Et plejehjem i Allingåbro på Djursland, hvor tre kvinder døde som følge af en brand, levede ikke op til brandsikkerhedskravene.

Det er konklusionen i en undersøgelse, der tirsdag blev præsenteret af transport-, bygnings- og boligminister, Ole Birk Olesen (LA), skriver TV2 Østjylland.

»I undersøgelsen konstateres det, at der ikke var installeret et automatisk sprinkleranlæg i bygningen. Derudover var spisekøkkenet indrettet i flugtvejsgangen, hvilket reducerede flugtvejen.«

»Endelig konstateres det, at flugtvejsgangen ikke var opdelt med røgsikre og selvlukkende dør,« siger ministeren på et åbent samråd om dødsbranden tirsdag.

Brandkravene var ikke overholdt, da centeret blev renoveret i 1997. Og det lever heller ikke op til kravene i dag, slår undersøgelsen fast.

Tre kvinder på 91, 93 og 95 år mistede livet, da branden brød ud på plejecenteret Farsøhthus den 3. august.

/ritzau/