Ulykkesforlystelse manglede dansk godkendelse

En fireårig dreng fik i sidste uge kraniebrud på en surf-forlystelse, som ikke var godkendt af danske myndigheder. Episoden viser et hul i loven, siger politiker.

Det var fra skaterbanen her, at en fire-årig drenge fra Randers faldt ned. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Experimentariums aktivitet »Surfbølgen« var ikke sikkerhedsgodkendt af danske myndigheder, da en fireårig dreng tirsdag i sidste uge faldt tre meter ned og efterfølgende fik konstateret et kraniebrud. Det skriver Ingeniøren på sin hjemmeside, ing.dk.

Experimentarium, der ligger i Hellerup nær København, havde valgt at læne sig op ad aktivitetens tyske sikkerhedsgodkendelser, forklarer vicedirektør Kim Herlev

- Efter vores informationer var den tyske TÜV-godkendelse mindst lige så god, som hvad Teknologisk Institut eller Force Technology kunne levere, siger Kim Herlev.

Herhjemme er det kun Teknologisk Institut eller Force Technology, der på vegne af politiet er godkendt til at sikkerhedsgodkende forlystelser.

Problemet er bare, forklarer Kim Herlev til Ingeniøren, at en sikkerhedsgodkendelse kun skal ske for aktiviteter i forlystelsesparker med offentlig adgang, og vicedirektøren betegner Experimentarium som et »aktivitetscenter«. Dermed er en dansk godkendelse ikke nødvendig.

Folketingsmedlem for Socialdemokraterne Bjarne Laustsen påpeger over for Ingeniøren, at der er tale om et »hul i loven«, når godkendelse af sikkerheden kun gælder for forlystelsesparker.

- Reglerne trænger til at blive gået efter i sømmene, fordi forlystelser som branche har udviklet sig eksplosivt de seneste 20-30 år, siger han.

Teknologisk Institut er af Nordsjællands Politi blevet bedt om at gennemgå »Sufbølgen«, og indtil det er sket, ønsker parterne ikke at udtale sig om sikkerheden.

Forlystelsen er en surf-simulator, hvor gæsterne står på et surfbræt på et rullende tæppe af børster. Den fireårige dreng, der er i bedring, kom angiveligt ind mellem tæppet og afskærmningen øverst på »bølgen« i forbindelse med ulykken.