Ulveangreb: Seks hjorte fundet døde i Vestjylland

Seks hjorte er blevet fundet døde i et indhegnet område i Vestjylland. En eller flere ulve er mistænkt. Det skriver Videbæk/Spjald Avis.

Foto: FRISO GENTSCH

Seks hjorte er fundet døde i Vestjylland. Hjortene befandt sig i et indhegnet område på en hjortefarm, og de er blevet undersøgt af Naturstyrelsens ulvekonsulent. Han vurderer, at der sandsynligvis er tale om et ulveangreb. Det skriver Videbæk/Spjald Avis på sin Facebook-side.

»Jeg kan bekræfte, at hjortene er fundet i det område af Vestjylland, hvor der har været flere dokumenterede ulveangreb på får,« siger naturplanlægger Lasse Sehested Jensen fra Miljøstyrelsen til Videbæk/Spjald Avis.

»Hvorvidt hjorteavleren får kompensation for hjortene efter forvaltningsplanen for ulve, afhænger selvfølgelig af den endelige afgørelse, som er klar, når vi har resultatet af dna-prøver fra de dræbte dyr. Men uanset om det viser sig at være ulv eller hund, så har hjortefarmen fået tilbud om tilskud til ulvesikker indhegning.«

Det ville ikke overraske ham, hvis der er tale om et ulveangreb.

»Hjortevildt er jo i høj grad naturlig føde for ulv, så det overrasker sådan set ikke, hvis det viser sig, at ulven er gået efter det,« siger Lasse Sehested Jensen.

Hjortefarmen befinder sig i udkanten af den ulvezone, som Miljøstyrelsen oprettede i februar. Den blev oprettet efter dokumenterede ulveangreb på får i løbet af vinteren og går fra Grønbjerg til Tim i syd og op mod Holstebro og Vemb i nord.