Ulovlige fester fortsætter i København – og ifølge politiet er det blevet mere organiseret med DJ og bar

Forsamlingsforbud og restriktioner sætter ikke en stopper for store fester. De seneste par uger har politiet lukket fester med over 100 deltagere, og i weekenden sigtede Københavns Politi også flere personer. Selvom festerne er mere organiserede med DJs og dansegulv, så mener vicepolitiinspektør ved Københavns Politi ikke, at udviklingen er bekymrende.

Arkivfoto: Politibil ved Københavns Byret, mandag den 4. marts 2019. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Fredag og lørdag nat sigtede Københavns Politi over 100 personer, der har brudt forsamlingsforbuddet ved at mødes til fest.

Det seneste døgn ligger tallet på 49 personer, oplyser politiet på deres Twitter-profil.

De ulovlige fester fortsætter altså, selvom der er forsamlingsforbud og restriktioner mod netop større begivenheder for at inddæmme smitten med coronavirus.

Rasmus Agerskov Schultz, vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, mener dog ikke, at der foregår en eskalering, hvor folk generelt fester mere:

»Vi ser ikke en bekymrende udvikling på det her område. Det har egentlig været rimelig stabilt de seneste uger i forhold til anmeldelser.«

Større, men færre fester

Det seneste døgn er Københavns Politi rykket ud til to fester, hvor de altså har sigtet i alt 49 personer.

Den ene af de to fester foregik i en villa, udlejet gennem Airbnb, hvor over 40 personer var samlet. Ved den anden fest på et erhvervslejemål var forsamlingen mindre.

Vicepolitiinspektøren siger, at de i politiet kigger på antallet af fester, og forekomsten viser større, men færre forsamlinger.

»Det seneste døgn med 49 sigtelser er ved to forskellige fester. Så det er ikke, fordi der er 40 fester rundt omkring i hele byen,« siger Rasmus Agerskov Schultz og tilføjer:

»Det er klart, at én sigtelse er én for meget, så derfor appellerer vi også til, at man viser noget samfundssind.«

Måneders erfaring

Ledende politiinspektør Peter Dahl siger til DR, at festerne er blevet mere organiserede og indebærer både DJs, dansegulv og bar.

På Købmagergade i København var der en tidligere weekend over 100 mennesker samlet.

Politiet har gennem måneders erfaring med forsamlingsforbuddet ændret strategi, så de kan sigte flere, når de rykker ud.

Det fortæller politiinspektøren til DR:

»Vi sender nogle politifolk frem til at starte med og konstaterer, at der er tale om en fest. Så venter vi med at tilkendegive, at vi er her, indtil vi er nok politifolk fremme til at kunne få fat i så mange som overhovedet muligt, der har deltaget i festen.«