Ulmende uro udløser visitationszone i Aarhus

Flere områder i Aarhus omfattes af visitationszone efter en række voldelige overfald og episoder i byen.

En formodet krig blandt kriminelle om hashmarkedet i en del af Aarhus får nu Østjyllands Politi til at indføre en visitationszone i byen.

Fra mandag klokken 18 kan betjente derfor foretage kropsvisitationer, undersøge tøj, biler eller andet for at finde ud af, om nogen har for eksempel våben på sig.

Zonen dækker områderne Trillegården/Herredsvang, Kalmargade, Frydenlund og Botanisk Have. Den afgrænses hovedsageligt af Viborgvej, Vestre Ringgade, Randersvej og Hasle Ringvej.

Årsagen til zonen er en stribe overfald og voldelige episoder i Aarhus den seneste tid.

»Vi vil ikke acceptere, at den her ulmende uro udvikler sig. Derfor indfører vi fra og med i dag en visitationszone i området,« siger chefpolitiinspektør ved Østjyllands Politi Klaus Arboe Rasmussen i en pressemeddelelse.

»Det er vores nuværende opfattelse, at der er tale om nogle interne stridigheder, der formentlig bunder i en uenighed om hashmarkedet i området omkring Frydenlund,« siger han.

Politiet har allerede i sidste uge sendt flere betjente ud i de aarhusianske gader, og den øgede patruljering vil fortsætte indtil videre.

De voldelige episoder er blandt andet et slagsmål og knivoverfald i sidste uge.

Her blev to mænd stukket i ben og baller, da de blev overfaldet, mens de sad i en parkeret bil. En anden bil ankom til stedet, hvorefter to personer løb over til den holdende bil.

Først slog de ruderne itu, hvorefter de åbnede døren og overfaldt personerne i bilen. Bagefter løb de tilbage til deres egen bil og kørte fra stedet.

Det er uvist, om der sad flere personer i denne bil.

Ugen inden blev en 20-årig mand skudt i armen med et haglvåben, mens en 19-årig mand blev stukket i nakken med en spids genstand.

Borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard (S) bakker op om visitationszonen, der foreløbigt løber frem til 18. marts.

»Jeg synes, det er helt rigtigt fra starten at sætte hårdt og resolut ind og vise, at vi i Aarhus ikke accepterer den slags uro og vold med brug af våden i gaderne,« siger han i en pressemeddelelse.

/ritzau/