Ukrainere har indsamlet millioner til militæret ved at sælge nøgenbilleder

Ideen til hjemmesiden Teronlyfans opstod »på grænsen mellem en vittighed og fortvivlelse«, kort tid efter at Rusland i februar invaderede Ukraine.

De, der donerer penge til den ukrainske hær, kan ikke selv bestemme, hvad der skal være på de billeder, de modtager. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lee Jin-man/AP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Køb et nøgenbillede – og støt det ukrainske militærs kamp mod de russiske styrker.

Den forretningsmodel har indtil videre vist sig at give pote, skriver det ukrainske medie Kyiv Independent.

Indtil videre har en gruppe på 40 mænd og kvinder indsamlet 700.000 dollar – svarende til mere end fem millioner danske kroner – ved på nettet at sælge billeder af sig selv uden tøj på. Pengene går ubeskåret til det ukrainske militær.

Salget foregår gennem hjemmesiden Teronlyfans. Navnet er en sammentrækning af ordet »OnlyFans«, et kendt medie, hvor brugere kan abonnere på seksuelt eksplicit indhold, og »territorialforsvaret«, som er den ukrainske pendant til hjemmeværnet.

Ideen til Teronlyfans opstod i begyndelsen af marts, ikke længe efter krigens begyndelse »på grænsen mellem en vittighed og fortvivlelse«, fortæller kvinderne bag, Anastasiya Kutjmenko og Nastya Nasko, til Kyiv Independent.

Begge understreger, at de ikke mener, at der er tale om porno. Det er da heller ikke kun afklædte billeder, men også fotos af kraveben, arme og ben, der er til salg. De, der donerer penge, kan ikke bestemme, hvad der skal være på billederne.

»Når du køber småkager til et velgørenhedsarrangement, stiller du ikke yderligere krav. Du tager det, du bliver tilbudt, og hjælper landet,« siger Nasko.

Som tiden er gået, er den gennemsnitlige donation pr. billede blevet mindre. Alligevel har de to ingen planer om at stoppe foreløbig.

»Projektet stopper, når Putin dør,« siger Nastya Nasko.