Uhyggelige Cosby-historier afsløret i amerikansk medie

Amerikanske New York Magazine har interviewet 35 kvinder, der alle kan fortælle meget personlige historier om, hvordan stjerneskuespilleren Bill Cosby bedøvede og voldtog dem.

Bill Cosby har længe været under kraftig mistanke for at bedøve og forgribe sig på en lang række kvinder gennem sin karriere. Nu står 35 kvinder frem. Fold sammen
Læs mere
Foto: STAN HONDA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvor mange kvinder skal der til at retsforfølge en voldtægtsmand? 35 synes svaret at være. I hvert fald hvis forbryderen hedder Bill Cosby, er 78 år gammel og har opbygget stjernestatus i Hollywood.

Det amerikanske magasin New York Magazine bringer på dagens forside et billede af 35 kvinder, der beskylder Bill Cosby for at have bedøvet og voldtaget dem i løbet af 70'erne og 80'erne. Det har fået internettet til at koge over i en sådan grad, at New York Magazines hjemmeside www.nymag.com sent søndag blev ramt af tekniske problemer og stadig ikke er tilgængelig.

Forgiftet hvidvin
Historien bringer blodet i kog hos mange, fordi Bill Cosby de seneste måneder er blevet beskyldt for voldtægt fra flere sider. Indtil videre har han benægtet, men for nylig erkendte han, at han havde anskaffet sig piller med det formål at have sex med kvinder. Dog nægtede han voldtægt

»Jeg synes, jeg har en rimelig god fornemmelse for at læse folks følelser, når det handler om romantik,« skulle han have sagt og afviser demed, at kvinderne ikke vidste, at de blev bedøvet.

Det afviser de 35 kvinder på forsiden af New York Magazine. Fælles for mange af kvinderne er nemlig, at stjerneskuespilleren Cosby var mentor for dem. Det udnyttede han, lyder det blandt andet fra offeret Heidi Thomas, som modtog hjælp fra Cosby, da hun øvede sig i at oplæse et manuskript til en film.

»Han hældte et glas hvidvin op til mig og sagde, at jeg skulle bruge det som en rekvisit og drikke af det. Dernæst husker jeg ikke så meget andet end, at han var nøgen i sit soveværelse og tvang sig ind i min mund,« siger hun til New York Magazine.

Forsiden af New York Magazine. Fold sammen
Læs mere

En anden historie tegner måske et mønster i Bill Cosbys dystre procedure. Her var forgiftet hvidvin tilsyneladende en vigtig ingrediens.

»Jeg tog et par nip af det glas hvidvin, han gav mig. Det smagte forfærdeligt, og jeg begyndte at få det dårligt. Så løftede han mig op og tog min højre hånd om bag min ryg. Det næste, jeg kan huske, var synet af sæd på gulvet og noget flydende i min hånd,« siger et andet offer, Jewel Allison.

Opbakning
Som artiklens overskrift »I'm no longer afraid« indikerer, har kvinderne i mange år været bange for at stå frem med deres historie. Og Cosby har da også forstået at mane ethvert angreb på hans person i jorden. Nu virker det dog til, at der endelig er kommet hul på bylden.

Også det sociale medie, Twitter, flyder i dag over med opbakning til de 35 kvinder, som er stået frem med deres historie.

»Sørgeligt. Tragisk. Ulækkert« eller »Skam dig, Cosby« er blot nogle af kommentarerne.