Ugen på kanten: LA truer med skattelettelser – igen!

Lad det være sagt med det samme. Det har ikke været den bedste uge. Bandekrigen raser, topskatten bliver alligevel ikke lettet, og Rigshospitalet har indført kødfri mandag.

Det er ikke en let tid at være borger i, men heldigvis arbejder 179 medlemmer af landets lovgivende forsamling på at løse borgernes mest grundlæggende problemer.

For eksempel har justitsminister Søren Pape Poulsen foreslået at forbyde burkaer, og da Venstre ikke vil have siddende på sig, at de ikke kan finde på nyttesløs symbolpolitik, skyndte Søren Pind at blande sig.

»Enhver københavner, der for tiden køber hash, burde virkelig lade være,« lød det fra den tidligere justitsminister Søren Pind på Twitter.

Dermed lagde han sig i skarp konkurrence med Søren Pape, der har foreslået at forbyde indvandrerbanden Loyal to Familia. Banderne synger åbenbart på sidste vers, og man kan kun undre sig over, at de to herrer har holdt løsningerne for sig selv indtil nu. Det tredje regeringsparti, Liberal Alliance, var det eneste, der turde sige, at legalisering er den eneste løsning. Deres udmeldinger bliver dog ikke taget helt bogstaveligt længere.

Ud over det begyndte ugen, som den plejer. Anders Samuelsen truede igen med skattelettelser, der denne gang skulle være »historisk store«. Ifølge ham gik LA ellers i regering med »det bedste borgerligt-liberale regeringsprogram, vi nogensinde har set«, men DF har tydeligvis ikke læst det.

I regeringsgrundlaget står, at færre skal betale topskat, men det blev droppet denne uge, og nu ligner det efterhånden en strategi. Hver gang Anders Samuelsens løfter ikke bliver til noget, giver han et nyt, der er endnu større. Han bliver ved med at flytte målstregen, så han hele tiden er lige ved at vinde. Foreløbig har han løbet så længe, at man bliver forpustet bare af at se på det.

DR er også i store problemer. Tidligere mediedirektør Gitte Rabøl, der ellers selv havde sagt op, modtog to millioner kroner for at være mangfoldighedskonsulent, og så meget mangfoldighed kunne ingen tåle. Slet ikke Dansk Folkeparti. Direktøren sagde op igen denne uge, hvorefter det viste sig, at også kulturminister Mette Bock har stået i den modtagende ende af et gyldent håndtryk.

Da hun sagde op på DR som programdirektør i 2009, fik hun over to millioner med, så hun i det mindste kunne få mad på bordet. 2.016.699,96 kroner for at være præcis. Nu kræver DF, at bestyrelsesformand Michael Christiansen går af.

»Det er kritisabelt, at vi har en siddende kulturminister, som har fået penge for at sige op i Danmarks Radio, og at hun efterfølgende ikke ønsker at kritisere den siddende bestyrelsesformand. Der kunne godt være en sammenhæng,« siger Morten Marinus, DFs medieordfører.

Det er typisk Dansk Folkeparti. Man kræver folk fyret til højre og venstre uden at overveje konsekvenserne. Hvis de havde tænkt scenariet til ende, ville de vide, at med størrelsen på aftrædelsesordningerne i DR har statskassen slet ikke råd til at fyre flere.

Det handlede også om penge, da Rigsrevisionen denne uge slog ned på de såkaldte kvotekonger. Ifølge Rigsrevisionen har 16 storfiskere sat sig på 66 procent af de danske sild, makrel og industrifisk. Fem unavngivne personer er blevet meldt til politiet i sagen, der har kostet Esben Lunde Larsen sit fiskeriministerium, og to chefer deres job. Karen Ellemann-Jensen har overtaget Fiskeriministeriet og forsøgte denne uge at gyde olie på vandene.

»Det er vigtigt at slå fast, at det ikke er et gennemråddent erhverv samlet set,« sagde hun ifølge Berlingske.

Man skal altid være mistænksom, når nogen så ordret afviser en mistanke, men mest påfaldende er det nok, at hele miseren kunne være undgået, hvis bare Søren Pape havde husket at forbyde monopoldannelse.

Ugen sluttede med et glimt af håb. De Radikale besluttede således på et møde i folketingsgruppen, at de fremover vil tage den ene skyklap af, når det handler om integration. Partiet anbefaler nu, at kommuner skal fordele indvandrerbørn, så man undgår ghettoskoler, hvilket lyder akkurat så fornuftigt, at partiet tydeligvis udviser stort mod i forhold til baglandet ved at fremsætte forslaget.

Det er kun et år siden, at folketingsmedlem Marianne Jelved afviste, at Folketinget skulle have en holdning til den slags, men det har man åbenbart fået, og dermed nærmer de Radikale sig langsomt den virkelighed, resten af landet lever i. Forslaget blev præsenteret af partileder Morten Østergaard, men træerne vokser dog ikke ind i himlen. Over for Jyllands-Posten afviste Marianne Jelved, at der er store problemer med integrationen.

»Integrationen er som sådan ikke fejlslagen. Men der er nogle områder, hvor vi simpelthen har mistet grebet om det.«

Sådan kan man selvfølgelig også sige det, når man nu ikke vil sige det, som det er. De Radikale er ikke virkeligheds- fjerne. Der er bare nogle områder, hvor de simpelthen har mistet grebet om virkeligheden.