Uffe og Kløvedal betaler sag mod eks-minister

Tidligere udenrigsministre og en PET-chef har været med til at sikre penge til injuriesag mod Karen Jespersen.

Karen Jespersen, MF (V). Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Stampe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter blot to uger er indsamlingen til støtte for den tidligere talsmand for Muslimernes Fællesråd Zubair Butt Husseins injuriesag mod den tidligere minister Karen Jespersen nået i mål.

Med penge fra blandt andre to tidligere udenrigsministre og forfatteren Troels Kløvedal, er der samlet 110.000 kroner ind, hvilket var målet med indsamlingen.

Det skriver gruppen bag initiativet i en pressemeddelelse.

Striden mellem Karen Jespersen og Zubair Butt Hussein blev indledt, da Karen Jespersen som minister i 2009 beskyldte Hussein for at gå ind for stening.

Det førte til en injuriesag mod Jespersen, og hun blev dømt til at betale dagbøder.

Jespersen fik sine omkostninger betalt

Alligevel måtte Zubair Butt Hussein selv betale hovedparten - over 100.000 kroner - af sin advokatregning, mens Karen Jespersen fik sin regning på omkring 300.000 til Kammeradvokaten dækket af staten.

Det fik en række kendte personligheder til at indlede indsamlingen, der skal dække de udgifter, som Zubair Butt Hussein har haft i sagen.

- Bankkontoen har glødet, og det er strømmet ind med støtteerklæringer. Det viser, at sagen handler om helt basale demokratiske værdier som lighed for loven og retssikkerhed, siger Zenia Stampe, initiativtager til indsamlingen og næstformand for De Radikale.

Pengene er kommet i hus med støtte fra markante danske personligheder som de tidligere udenrigsministre Uffe Ellemann og Mogens Lykketoft, tidligere chef for PET, Hans Jørgen Bonnichsen og forfatter Troels Kløvedal.

/ritzau/