Udvist serierøver dømt igen - for vold

Tre brødres ære blev gået for nær, da deres søster stak af. Den ene bror får nu lang fængselsstraf, selv om han allerede en gang før er udvist.

Selv om han allerede en gang har fået en enkeltbillet ud af Danmark, så er det igen lykkes for den 24-årige Muneer Ahmed Husseini at blive idømt en langvarig fængselsstraf.

Landsretten i København har fastsat straffen over den unge mand til hele fire år og ni måneders fængsel. Men i den portion er dog også 670 dage fra en gammel sag, som han ikke fik afsonet, da han blev prøveløsladt.

Han er dømt for at have gennemført et voldeligt overfald i Skovlunde sammen med sine to brødre.

Torturerede søsters ven

Det var sidste sommer, at der var problemer i familien. Deres søster var af ukendte årsager stukket af, og det var mere, end æren kunne bære. Derfor tog de tre brødre ud til en af søsterens mandlige bekendte i et forsøg på at finde hende.

Han blev bundet på hænder og fødder og gennemtævet med knytnæveslag. Når han var tæt på at besvime, blev der kastet koldt vand på ham.

Til sidst tvang de tre mænd ham med en pistol til at gå på internettet og kontakte en veninde for at høre, om hun vidste, hvor den forsvundne søster opholdt sig.

Husseini er langt fra nogen nybegynder i det danske retsvæsen. I 2005 var hans sag helt i Højesteret, da han blev dømt for at være medlem af banden bag stribevis af røverier mod pengetransportfirmaet S&P Security.

Afghanistan har ikke accepteret ham

Det kostede ham dengang fem et halvt års fængsel og en udvisning. Men trods dommen er han altså stadig i landet.

Husseini voksede til dels op i en flygtningelejr i Pakistan og kom til Danmark, da han var 13. Hele hans familie bor i Danmark, og da landsretten under røverisagen skulle tage stilling til hans udvisning, var det  med 13 stemmer mod 11, at han blev udvist.

Han har indtil voldssagen i Skovlunde været på såkaldt meldepligt, hvor han fra tid til anden skal møde op i asylcentret i Sandholm. Han er endnu ikke blevet udvist, fordi myndighederne i Afghanistan ikke har godkendt at tage imod ham.

/ritzau/