Udvist Mansour i brev: »Danmark vil tabe krigen mod islam og muslimer«

Små, håndskrevne noter, overdraget til en journalist, giver et lille indblik i den nu udviste Said Mansours tanker.

Said Mansour i flyet på vej til Marokko. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Foght, Radio24syv

I bunden kan du se de håndskrevne noter, en journalist fra Radio24syv modtog ombord på det fly, der fragtede Said Mansour til Marokko.

Danmark vil med »100 procents sikkerhed« tabe kampen mod »islam og muslimer«, »idet islam vokser og vokser« og Danmark kan »aldrig stoppe Allahs lys«.

Det skriver den terrordømte Said Mansour i en af flere små, håndskrevne noter, han sent fredag aften overrakte til en reporter fra Radio24syv ombord på det rutefly fra Royal Air Maroc, der fragtede ham fra Danmark til Casablanca i Marokko. For fredag aften lykkedes det, myndighederne har forsøgt i mere end to et halvt år: At få eksekveret den udvisningsdom for tilskyndelse til terror, han blev idømt i juni 2016 ved Højesteret, hvor han samtidig – som den første nogensinde – fik frataget sit danske statsborgerskab.

»Med min udvisning til Marokko mener jeg, at Danmark har brudt Geneve-konventionens regler om menneskerettigheder, fordi Danmark godt ved, at Marokko har dødsstraf og tortur,« skriver Mansour i brevudvekslingen med Radio24syv, som var med på flyet til Casablanca.

Said Mansour i brev

»Danmark har ikke noget med demokrati at gøre.«


Mansour, kendt som Boghandleren fra Brønshøj, fordi han i årevis drev en boghandel med islamisk litteratur, blev af de medrejsende danske politifolk på flyet nægtet at tale med Radio24syvs reporter, men han fik lov at besvare en række skriftlige spørgsmål. Af den korte brevveksling, der er skrevet på et usikkert dansk, fremgår det, at Mansour, der har skiftet navn fra Said til Sam, finder udleveringen til sit hjemland urimelig: »Danmark har ikke noget med demokrati at gøre,« skriver han, og tilføjer, at Danmark ikke overholder internationale aftaler om menneskerettigheder, fordi Danmark ved, at der udøves dødsstraf og tortur i Marokko.

Han skriver, at Marokko aldrig har stoppet anvendelsen af tortur, tortur er en »naturlig« ting i landets fængsler, og det fremgår af brevvekslingen, at han håber på at få besøg i fængslet, »hvis jeg stadig er i live og ikke dræbt under deres torturmetoder«.

Mansour gør det samtidig klart, at Danmark i sidste ende vil tabe kampen – 100 procent – mod »islam og muslimer«, idet »islam vokser og vokser« og man kan »aldrig stoppe Allahs lys«. På spørgsmålet om, hvad Mansour vil sige til de danskere, der på baggrund af hans to domme for tilskyndelse til terror glæder sig over udvisningen, svarer han, at han er dømt for »opfordring til jihad«, men »jihad er en pligt i vores religion«, som muslimer ikke kan nægte at følge, og det er ikke »bare at slå mennesker ihjel«, men at følge islamiske leveregler.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har oplyst, at den danske regering har fået garanti for den terrordømte og nu hjemsendte dansk-marokkaner Said Mansours sikkerhed.

»Der er selvfølgelig fuldstændig styr på tingene i forhold til Said Mansour,« oplyser hun.