Udskældt lyskryds presset af bordet

Når den stort anlagte Nordhavnsvej skal forbindes med Helsingørmotorvejen, bliver det med den tilkørselsrampe, som Københavns Kommune ellers har kæmpet så hårdt imod.

Det bliver en rampe og ikke et lyskryds, der skal forbinde Helsingørmotorvejen og den nye Nordhavnsvej. Dermed taber Købehavns Kommune et månedlangt slagsmål. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bent R. Petersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Slaget er vundet. Og nu er krigen også slut. Det må være konklusionen på flere måneder voldsom tovtrækkeri mellem Vejdirektoratet og Københavns Kommune om tilslutningen til Nordhavnsvej.

Københavns Kommune har gennem længere tid kæmpet for, at man kunne få lov til at sammenkoble Helsingørmotorvejen og Nordhavnsvej med et lysreguleret T-kryds, men den plan har Vejdirektorat nu skrinlagt og krævet, at hovedstadens kommune anlægger en rampe-løsning.

Centralt i hele slagsmålet mellem de to myndigheder har stået forskellige vurderinger af den fremtidige trafikale belastning af sammenkoblingen af de to veje. Den første VVM-undersøgelse, som Københavns Kommune lavede, viste, at lyskrydset ville være forældet allerede i 2018, hvorfor man ville være nødt til at anlægge rampen under alle omstændigheder.

Den økonomiske krise fik dog Københavns Kommune vil at arbejde på nye trafikberegninger. De viste, at lyskrydset vil kunne klare trafikken i flere årtier fremover, og det er de beregninger, som Vejdirektorat nu har afvist. Direktoratet afviste allerede mandag aften kommunens trafikberegninger. Kommunen havde muligheden for at anke, men det har man ifølge overborgmester Frank Jensen valgt ikke at gøre.

- Der har været en faglig uenighed om aftalegrundlaget, men nu er der truffet en afgørelse, og den retter vi os efter. Vejdirektoratet har talt, og så må vi sikre, at vi får en rampeløsning, som staten ønsker, siger Frank Jensen til politiken.dk

Rampe-løsningen, som er blevet pålagt kommunen, kræver, at der findes 75 mio. kroner til at anlægge den, oplyser Teknik- og miljøforvaltningen i en pressemeddelelse. Kommunen arbejder på højtryk for at finde ud af, om pengene kan findes i budgettet for selve Nordhavnsvej, eller om man skal kigge andetsteds.