Udskældt boligbestyrelse for Egedalsvænge genvalgt

Afdelingsbestyrelsen for det sociale boligbyggeri Egedalsvænge blev mandag genvalgt.

Egedalsvænge i Kokkedal. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den omstridte bestyrelse for boligforeningen Egedalsvænge i Kokkedal i Nordsjælland er mandag aften blevet genvalgt.

Det skete ifølge sn.dk ved det årlige afdelingsmøde i Egedalshallen i Kokkedal. Den tidligere næstformand Birte Vestergaard blev valgt som afdelingens nye formand.

Boligforeningens bestyrelse har været i rampelyset i flere omgange, senest fordi medlemmer af bestyrelsen er blevet vejledt af og har tilknytning til Hizb ut-Tahrir. I begyndelsen af november afviste den daværende næstformand, at den yderligtgående, islamistiske organisation har indflydelse på bestyrelsen.

»Folk møder med alle mulige politiske holdninger her. Det er uinteressant, når man går ind i en afdelingsbestyrelse. Det er et stykke praktisk arbejde, der bliver lavet her,« sagde den nu nyvalgte formand for bestyrelsen, Birte Vestergaard, til Berlingske 4. november.

»Det har ikke nogen betydning for mig, hvilken baggrund man har. Det kan jo også godt være, at jeg har en eller anden ultraliberalistisk filosof i baggrunden, der siger, at nu skal du gøre sådan, og nu skal du sige sådan. Men det er ligegyldigt. Det er min egen sag,« sagde Birte Vestergaard.

Indflydelsen fra Hisb ut-Tahrir viste sig blandt andet, da bestyrelsen besluttede at lave en lektiecafé i et kælderlokale i boligen. Lektiecaféen havde en Facebook-gruppe, og administratoren af den havde ifølge sn.dk »liket« Hizb ut-Tahrir og reklameret for organisationens aktiviteter på Facebook.

Medierepræsentant for Hizb ut-Tahrir, Chadi Freigeh, bekræftede siden hen forbindelsen over for Berlingske.

Bestyrelsens beslutning om at nedlægge klubber for at bruge lokalerne til andre formål har gjort beboere i Egedalsvænge utilfredse, senest over opsigelsen af en billardklub, der har haft til huse i et kælderlokale gennem 36 år.

På mødet mandag blev det derfor besluttet at nedsætte et udvalg med repræsentanter fra afdelingsbestyrelsen i Egedalsvænge og organisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B.

Efter en gruppe beboere skrev til Fredensborg Kommune og bad om hjælp til ikke at blive kørt over af bestyrelsen, skærpede kommunen opmærksomheden på Egedalsvænge.

Billardklubben overlever ind til videre. Efter protester gik Boligforeningen 3B ind og fastslog, at afdelingsbestyrelsen ikke alene har kompetence til at lukke klubben.

Egedalsvænge kom første gang på alles læber, da et flertal i den overvejende muslimske bestyrelsen sagde nej til at bruge 7.000 kroner på et juletræ. Sagen vakte mange danskeres forargelse, og der blev senere holdt beboermøde og valgt en ny bestyrelse, hvorefter Egedalsvænge fik sit juletræ.