Udsalg på sæd fra lyshårede mænd

International sædbank sætter prisen ned på sæd fra blonde, blå-, grøn- eller gråøjede mænd. Sæd fra brunøjede mænd rives væk.

Arkiv: Frossen sæd hos Cryos Fold sammen
Læs mere
Foto: Slim ALLAGUI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

140.000 portioner sæd ligger i Aarhus. Størstedelen er leveret af blonde eller rødhårede mænd til den internationale sædbank Cryos, som har sit hovedsæde i smilets by.

- Vi ligger inde med alt for meget sæd fra mænd med skandinavisk udseende. Men forholdsvis få efterspørger det, så vi vil nok forsøge at komme af med det ved at sælge det til en lavere pris, altså som en udsalgsvare, fortæller Cryos’ direktør, Ole Schou, til metroXpress.

Sæd fra mænd med brune øjne og mørkt hår bliver solgt til normal pris. Det rives væk med det samme.

- Vi har slet ikke været dygtige nok til at finde denne type mørkhårede donorer med helt brune øjne, forklarer direktøren. 

Cryos afviser derfor i dag alle blonde, mellemblonde og rødhårede donorkandidater med blå, grå og grønne øjne. Til gengæld søger de selvsagt efter mørkhårede med brune øjne.

Sædbank: Ikke diskrimination

Ole Schou understreger, at sædbanken ikke diskriminerer særlige racer eller etniciteter. Banken leverer blot de typer sæd, som kunderne efterspørger. Og det er ikke den skandinaviske type.

Når Cryos har et overskudslager af sæd fra blonde mænd, skyldes det, at bankens hovedsæde ligger i Aarhus nær Aarhus Universitet, hvor mange mandlige studerende har tjent til studierne ved at aflevere donorsæd.

En stor del af sædbankens kunder bor imidlertid i Spanien, Italien og Grækenland, hvor man ikke har interesse i at forøge familien med et blond og blåøjet barn. Cryos sælger sæd til barnløse i over 65 lande i hele verden, og for at skaffe den sæd, folk efterspørger, er der oprettet filialer i New York i USA og Mumbai i Indien. 

- Og vi skal blive bedre til at søge donorer i Danmark med andre etniciteter end dansk, siger Ole Schou. 

Rødhårede amok

Siden det i sidste uge kom frem, at sædbanken Cryos var begyndt at takke nej til rødhårede donorer, har virksomheden modtaget en lang række henvendelser fra rødhårede verden over.  

- Nogle er meget vre­de og aggressive. De anklager os for racis­me. An­dre appellerer til, at vi tager de rødhårede tilbage, siger Ole Schou, direktør i Cryos. 

Ole Schou er overrasket over reaktionerne, og han beklager at have stødt folk.

- Vi kan lide rødhårede og alle andre. Men vi udbyder det, kunder­ne efterspørger.

Sædbankens persona­le bruger i disse dage en del kræfter på at forkla­re de vrede rødhåre­de, at det vil være spild af tid og penge at lade rød­hårede donere sæd.