Udlevering af storsælgende bil stoppes øjeblikkeligt – biler skal på værksted

Ford tilbagekalder storsælgende hybrid-bil på grund af brandfare. Ejere skal bruge bestemt køreprogram, indtil bilen er repareret.

Samtlige 4.245 udleverede Ford Kuga plug-in-hybrider skal repareres, fordi batterierne er brandfarlige. Det skriver Jyllands-Posten. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henrik Dreboldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hybridversionen af en af Danmarks mest sælgende biler er brandfarlig. Således skal samtlige 4.245 udleverede Ford Kuga plug-in-hybrider repareres, og udleveringen af de solgte biler stoppes øjeblikkeligt. Det skriver Jyllands-Posten.

I første omgang var der kun tale om 2.900 biler, der skulle hjemkaldes, og Ford bad ejerne af bilerne om at undlade at oplade batteriet. Men nu er det altså samtlige udleverede Ford Kuga plug-in-hybrider, der bliver hjemkaldt, ved hjælp af et samarbejde mellem Ford og Motorstyrelsen.

Plug-in-hybrider kører på en blanding af benzin og el.

For de uheldige bilejere er der dog et lille plaster på såret. Ford har besluttet at udvide garantien fra normalt to år til fem år eller maksimalt 100.000 kilometer på de allerede udleverede biler, men dog ikke på de biler, der endnu ikke er afleveret til kunderne.

Hvis man ejer en Ford Kuga plug-in-hybrid, skal man være opmærksom på følgende: Man må man ikke oplade Kuga Plug via kabel før bilen har været på værksted, og  samtidig skal al kørsel foregå i køreprogrammet EV Auto, skriver Jyllands-Posten.

Opdatering 5. september kl. 12:52: Ford oplyser til Berlingske, at man stadig kan købe bilen, men at bilerne først bliver udleveret, når fejlen er rettet.