Udlandet falder i svime over Vingegaard-hyldest: »Gigantisk« og »imponerende«

Den ekstatiske modtagelse af Jonas Vingegaard på Rådhuspladsen vækker også stor begejstring udenfor landets grænser. Tusindvis af danskere var mødt op for at hylde tourstjernen, der også selv var overvældet og havde svært ved at finde ord for oplevelsen.

 
Flere tusinde danskere var mødt op foran Københavns Rådhus for at fejre Tour-vinderen Jonas Vingegaard. Video: Andreas Hein. Redigering: Emma Märtens Christensen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var en berørt og forbløffet Jonas Vingegaard, der bevægede sig gennem de enorme menneskemængder i åben bil for at blive hyldet af de tusindvis af fremmødte.

Flere gange undervejs havde han svært ved at finde ord for det imponerende syn, der mødte ham.

»Tusind tak til alle de mennesker, der er dukket op i dag. Det er bare helt fantastisk, at der er så mange, der kommer for at støtte mig. Det er virkelig rørende,« sagde han i en mikrofon fra bilen, før han trådte op på balkonen for at blive hyldet.

Rådhuspladsen var så tæt pakket, at mange ikke kunne komme ind på pladsen og se scenen og fejringen af Jonas Vingegaard, der iklædt den gule trøje blev fejret for at have vundet verdens mest prestigefyldte cykelløb.

Men også uden for Danmarks grænser er man imponeret over den overvældende hyldest, og flere internationale medier beretter i stærkt rosende vendinger om danskernes modtagelse af Jonas Vingegaard.

»Gigantisk«, »imponerende« og en »heltemodtagelse«

»Jublende danskere fejrer Tour de France-vinder Jonas Vingegaard i København«, skriver det internationale nyhedsbureau, Reuters.

Det hollandske medie In De Leiderstrui kalder menneskemængden »gigantisk«.

Franske Le Grupetto beskriver hyldesten som »imponerende« og har også bidt mærke i, at Jonas Vingegaard på overvældende vis både fik følgeskab af en eskorte af F-16-fly og kørte i åben bil på sin vej til balkonen på Rådhuspladsen.

Det franske medie France 24 skriver, at modtagelsen var en helt værdig.

»Masser af mennesker klædt i rødt og hvidt, men også gult, hilste på Vingegaard, da han nød paraden iført den berømte gule trøje,« lyder det.

Enkeltstart blev rost til skyerne

Jonas Vingegaard og den danske tourfeber har også tidligere mødt ros fra udlandet. Både i forbindelse med tourstarten i Danmark, men også Jonas Vingegaards evner på enkeltstarten på 20. etape blev rost til skyerne.

Her blev han efter at have sat konkurrenterne til vægs i bjergene også på imponerende vis nummer to i enkeltstarten.

»Som en kommende mester i Touren kørte han hurtigt fra start. I hvert sving legede han med ilden og skubbede grænsen for tiderne,« skrev det spanske medie Marca.

Nu venter Tivoli og Glyngøre

På Rådhuspladsen holdt overborgmester i Københavns Kommune og formand for Grand Départ Copenhagen Denmark, Sophie Hæstorp Andersen (S), blandt andet tale.

Efterfølgende blev der serveret rådhuspandekager, hvilket traditionen foreskriver, når danske atleter har leveret store bedrifter og resultater ude i den store verden.

Klokken 16 hyldes Jonas Vingegaard på Plænen i Tivoli sammen med en række af de øvrige danske ryttere, der har deltaget i årets Tour de France.

Torsdag vender Jonas Vingegaard tilbage til sin hjemby, Glyngøre, for at blive fejret.