Udlændinge snyder sig ind

Regeringens opstramninger på familiesammenføringsområdet fra 2002 er ikke nær så effektive, som de ser ud til på papiret.

Udlændinge fra ikke-vestlige lande omgår nu de stramme udlændingeregler for at komme op til deres ægtefælle eller udkårne her i landet.

Det finder typisk sted ved, at de kommer ind i landet på en midlertidig opholdstilladelse, f.eks. begrundet i et bestemt job eller studieophold, skriver Ekstra Bladet.

- Det er måske det, de kalder det -./men det er ikke det, de gør. I stedet lever de med deres ægtefælle, siger kontorleder Leif Randeris fra Indvandrerrådgivningen i København, Århus og Aalborg.

Stramningen af reglerne skulle bl.a. bremse sammenføringer af tyrkiske eller pakistanske statsborgere med ægtefæller her i landet.

Og det har virket. Men tal fra Danmarks Statistik afslører, at antallet af tyrkere og pakistanere, der kommer til Danmark for at arbejde eller uddanne sig, samtidig er steget markant.

I 2001 kom 2627 mennesker fra ikke-vestlige lande til Danmark for at studere eller arbejde.

Efter stramningerne dalede antallet af familiesammenføringer, men samtidig steg det samlede antal af mennesker, der kom for at arbejde eller studere eksplosivt. I 2005 var tallet 9416.

Kilde: Ekstra Bladet