Udlændinge slipper for p-bøder

Biler med udenlandske nummerplader slipper i mange politikredse for p-bøder.

Dette er virkeligheden i nogle af landets politikredse med mange turister, hvor politiet fører p-kontrol, skriver 24timer.

»Vi skriver kun parkeringsbøder til udenlandske biler i særligt grelle tilfælde, som hvis bilerne holder decideret ulovligt parkeret og skal fjernes. Ellers ikke,« fortæller politikommissær Ole Therkelsen, Esbjerg Politi, til 24timer.

Det samme gælder eksempelvis i Kolding.

»Problemet er, at vi ikke har adgang til et internationalt motorregistreringssystem, så vi kan opkræve p-afgifter skrevet til udlændinge,« siger vicepolitiinspektør i Kolding Politi Carsten Thostrup, der ikke vil kommentere yderligere.

Politikilderne oplyser, at det er for dyrt og besværligt administrativt at kradse p-bøderne ind blandt syndere i udlandet.

Det har Helsingør Politi taget konsekvensen af.

»Vi kan ikke føre inkasso i udlandet. Derfor opkræver vi bøder til udlændinge med det samme, så de ikke når at forlade landet,« fortæller politiassistent Palle Wørmann, Helsingør Politi, til 24timer.

Sidste år skrev politiet 55.876 parkeringsbøder i Danmark, men ifølge Centralregisteret for Parkeringsafgifter under Rigspolitiet kan man ikke se, hvor mange der er givet til biler med udenlandske nummerplader.

Rigspolitiet understreger, at politiet som hovedregel skal give bøder - uanset syndernes nationalitet.

»Det er ikke en generel befaling, at udlændinge skal slippe for parkeringsbøder,« konstaterer vicerigspolitichef Erik Justesen, der ikke kan sige, hvor mange politikredse der lader udlændinge slippe for p-bøder.

Kilde: 24timer