Udflyttet arbejdsplads transporterer ansatte på arbejde i turistbus

Forsyningstilsynet, der tidligere lå i København, vil holde på medarbejdere, efter at tilsynet er flyttet til Frederiksværk. Nu er en busrute blevet sat i verden til at transportere pendlere fra Nørrebro til deres arbejdsplads hver morgen.

Lundtoftegade i København, hvorfra busforbindelsen til Frederiksværk afgår hver morgen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen

I Forsyningstilsynet møder 20 af tilsynets 100 medarbejdere hver dag op på arbejde i Frederiksværk i Nordsjælland bragt til døren med turistbus fra København. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

I 2018 flyttede Forsyningstilsynet fra basen i København, hvilket resulterede i en medarbejderflugt på 24 ud af dengang i alt 83 ansatte.

Da udflytningen af statslige arbejdspladser i 2015 blev præsenteret af V-regeringen, skete det med store løfter og politiske ambitioner som at give »udkantskommuner« flere arbejdspladser og skabe mere vækst. Selve beslutningen er blevet kritiseret for at være en tovtrækning mellem ønsket om nye medarbejdere og behovet for ekspertise.

Forsyningstilsynets opgave er at føre tilsyn med energiforsyningen og sikre, at den møder samfundets behov bedst muligt.

Driften af turistbussen er betalt af Forsyningstilsynet. Carsten Smidt, der er direktør i Forsyningstilsynet, siger til Frederiksborg Amts Avis:

»Der er to grunde til, at vi har lavet vores egen busrute. Det er primært for at fastholde de dygtige medarbejdere, vi har. Samtidig er det en konsekvens af, at den offentlige transport mellem København og Frederiksværk ikke er så god, som vi kunne have ønsket os.«

Forsyningstilsynet har tidligere meddelt, at det vil gå langt for at holde på medarbejderne, fordi de har mange opgaver, de skal løse, og til det er der brug for kompetencerne fra København.