Udenrigsministeriet søger medarbejder til at »arbejde med løgne og misinformation«

Det er nødvendigt at styrke fokus på »påvirkningskampagner, der truer danske interesser«, mener man hos Udenrigsministeriet, der derfor ansætter en person til at arbejde med »strategisk misinformation«.

Udenrigsministeriet oplyser til Berlingske, at man allerede har medarbejdere, som beskæftiger sig med området, men at man har behov for ekstra hænder, og at den nye medarbejder vil blive »en nøglefigur« i ministeriets fremadrettede arbejde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det danske udenrigsministerium opruster nu i kampen for at komme løgne og misinformation om Danmark til livs.

Ministeriet søger således en medarbejder, der skal være dedikeret til at arbejde med »strategisk misinformation«.

»Du vil indgå i Udenrigsministeriets styrkede indsats i forhold til udefrakommende påvirkningskampagner, der truer danske interesser og demokratiske værdier, og bl.a. anvender løgne og misinformation for at fremme en fremmed magts interesser,« fremgår det af stillingsopslaget.

Det fremgår desuden, at det er en fordel, hvis medarbejderen »har kendskab til eller taler russisk«.

Udenrigsministeriet oplyser til Berlingske, at man allerede har medarbejdere, som beskæftiger sig med området, men at man har behov for ekstra hænder, og at den nye medarbejder vil blive »en nøglefigur« i ministeriets fremadrettede arbejde.

For at kvalificere sig til stillingen, skal man mestre både kvantitativ og kvalitativ dataanalyse og have gode samarbejdsevner, samt have en relevant uddannelse som fx cand.comm., cand.merc., cand.it eller cand.scient.pol.

Ministeriet forsikrer over for Berlingske, at medarbejderen alene skal tackle andre nationers misinformation om Danmark og ikke selv konstruere misinformation.

I tråd med regeringens linje

Stillingsopslaget kommer, efter regeringen i juni offentliggjorde sin udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi for 2017-18, hvor der også lægges op til et øget fokus på området.

Af strategien fremgår det blandt andet, hvordan »russiske påvirkningskampagner rettet mod blandt andet beslutningstagere og offentligheden i vestlige lande er en stigende udfordring,« og at regeringen »gennem inddragelse af relevante myndigheder skal styrke indsatsen for, at Danmark bliver bedre i stand til at imødegå påvirkningskampagner.«

Berlingske har været i kontakt med Udenrigsministeriet, der ikke ønsker at stille op til interview på nuværende tidspunkt.

Stillingen er til besættelse snarest muligt.