Udenrigsministeriet: Danskere bør holde sig fra Sinaihalvøen

Nu frarådes alle rejser til Sinaihalvøen, lyder det fra det danske udenrigsministerium. Det samme gælder ikke-nødvendige rejser til andre dele af landet med undtagelse af nogle ferieområder omkring Rødehavet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det danske udenrigsministerium fraråder nu alle rejser til Sinai. Samtidig opfordrer ministeriet danskere, som allerede befinder sig på den egyptiske halvø, til at forlade den med fly eller via en anden kommerciel trafikforbindelse.

Det er en forøget risiko for terrorangreb, der ligger til grund for advarslen, som også gælder alle ikke-nødvendige rejser til det øvrige Egypten, herunder hovedstaden Cairo.

Man kan dog fortsat foretage flyskift via millionbyens lufthavn, og turistområderne ved Rødehavet, herunder Hurghada samt Luxor og Aswan, samt Nilkrydstogter imellem disse byer og Abu Simbel er ikke omfattet af Udenrigsministeriets advarsel. Danskere i disse områder bør alligevel udvise forsigtighed, fastslår ministeriet.

Rejsende, som trods advarslen alligevel vælger at opholde sig i Cairo, bør være opmærksomme på, at der er en forhøjet risiko for terroraktioner specielt mod steder, hvor mange turister opholder sig.

Egypten er et populært rejsemål blandt danskere, men turisterhvervet i landet er gang på gang blevet sat tilbage på grund af bomber eller trusler om terror.

Sidst i februar besluttede det tyske udenrigsministerium at fraråde alle rejser til Sinai, og nu følger det danske ministerium altså trop.