Udenlandske hjemløse får ly for kulden

Partierne bag satspuljen er blevet enige om at give tilskud til 189 nødovernatningspladser, som udenlandske hjemløse også kan benytte sig af.

Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udenlandske hjemløse må normalt ikke overnatte på danske herberg, men nu får udlændingene en håndsrækning i vinterkulden.

Partierne bag satspuljen har torsdag bevilliget 3,2 millioner kroner til 189 nødovernatningspladser, som også kan benyttes af udenlandske hjemløse. Pengene går til en række frivillige organisationer, som opretter nødherberg over hele landet.

- Alle skal have mulighed for at sove indenfor i de kolde vintermåneder. Derfor støtter vi de frivillige foreninger og organisationer, som har påtaget sig den opgave at oprette nødherberg, så mennesker, der ellers ville være henvist til at sove på gaden, nu kan tilbringe natten i en varm sovepose med tag over hovedet, siger social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) i en pressemeddelelse.

10 nødherberg har fået tilskud fra puljen, som ikke er opbrugt endnu. Derfor opfordrer ministeren andre til at søge, hvis de vil oprette midlertidige sengepladser til hjemløse.