Ubådsejer accepterer sin varetægtsfængsling

Sammen med sin forsvarer har drabssigtede Peter Madsen besluttet, at hans varetægtsfængsling ikke skal kæres.

Den drabssigtede ubådsejer og opfinder, Peter Madsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

Den drabssigtede ubådsejer og opfinder Peter Madsen har besluttet at acceptere sin varetægtsfængsling.

Det oplyser hans forsvarer, Betina Hald Engmark, til TV2.

Peter Madsen blev lørdag i Københavns Byret fængslet i 24 dage for uagtsomt manddrab. Politiet mener, at han har forvoldt den 30-årige svenske journalist Kim Walls død i forbindelse med hendes reportagetur i hans ubåd.

Kvinden sejlede torsdag aften ud med Peter Madsen i den hjemmebyggede ubåd "UC3 Nautilus". Han har forklaret, at han satte hende af igen, men kvinden er forsvundet.

Ubåden sank fredag i Køge Bugt, og Peter Madsen blev reddet i land. Fartøjet er siden blevet bjærget. Politiets teknikere gik søndag i gang med at undersøge ubåden.

De fandt ikke af kvinden om bord. Politiet arbejder nu på at finde den savnede kvinde andre steder. Blandt andet har fartøjer søndag ledt i et område af Køge Bugt.

Peter Madsen blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør for lukkede døre. Her nægtede han sig skyldig i anklagemyndighedens drabssigtelse.

Betina Hald Engmark siger til TV2, at Peter Madsen stadig nægter sig skyldig, men hun ønsker ikke at oplyse mere om hans forklaring.

»Jeg har haft et møde med min klient søndag, og vi har besluttet ikke at sige mere,« siger Betina Hald Engmark til TV2.

Peter Madsens accept af varetægtsfængslingen betyder, at byrettens fængslingskendelse ikke vil blive kæret til Østre Landsret i et forsøg på at få den omstødt.

/ritzau/